Αμετακίνητος στις απόψεις του εμφανίζεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική τηλεόραση, μετά τη συνάντηση που είχε με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, ξεκαθάρισε ότι η διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει μόνο με τους θεσμούς που απαρτίζουν την τρόικα.

«Βεβαίως πρέπει να συνεργαστούν με τους τρείς θεσμούς. Δεν τους αρέσει η λέξη τρόικα», είπε ο κ. Σόιμπλε, αλλά «εντάξει». «Εγώ είπα ότι δεν παίζει ρόλο αυτό», ξεκαθάρισε. Επίσης «μου είναι αδιάφορο πού θα συναντηθούν» με τους εκπροσώπους, σημείωσε.

«Αλλά για τους όρους και την υλοποίηση του προγράμματος μόνο με αυτούς τους τρεις θεσμούς μπορεί να γίνει η διαπραγμάτευση», ξεκαθάρισε ο κ. Σόιμπλε.

Ο γερμανός υπουργός δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την εξαγγελία της κυβέρνησης Τσίπρα για αύξηση του κατώτατου μισθού: «Αν η Ελλάδα αύξηση πάλι τον κατώτατο μισθό πάνω από το επίπεδο άλλων χωρών, θα είναι δύσκολο να εξηγήσεις στους φορολογούμενους σε άλλες χώρες ότι αυτό πρέπει να το χρηματοδοτήσεις εις βάρος του δικού σου προϋπολογισμού».


Δείτε βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Σόιμπλε…