Επιβράδυνση του πληθωρισμού στη Γερμανία δείχνουν τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία για το μήνα Μάρτιο, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού στη Γερμανία μειώθηκε διατηρούμενος κάτω από το ποσοστό-στόχο που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την σταθερότητα των τιμών για τρίτο συναπτό μήνα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά επίσημα δεδομένα τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,4% τον Μάρτιο, καταγράφοντας την μικρότερη αύξησή του από τον Δεκέμβριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας. Ο στόχος της ΕΚΤ είναι ο πληθωρισμός να βρίσκεται λίγο κάτω από το 2% στην ευρωζώνη ως σύνολο.

Η αύξηση των τιμών ήταν ελαφρά μειωμένη σε σχέση με τον ετήσιο ρυθμό του Φεβρουαρίου (+1,5%) και στο επίπεδο που προέβλεπαν 29 αναλυτές οι οποίοι ερωτήθηκαν σχετικά από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Μάρτιο από 0,6% τον Φεβρουάριο. Η αύξηση ήταν ελαφρά μεγαλύτερη από την πρόβλεψη των οικονομολόγων (+0,4%).

Ο εναρμονισμένος, για τη σύγκριση με τους αντίστοιχους στις άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείκτης τιμών καταναλωτή εμφανίστηκε να αυξάνεται σε μηνιαίο ρυθμό κατά 0,4% και σε ετήσιο κατά 1,8%.

Τα οριστικά δεδομένα για τον πληθωρισμό στη Γερμανία τον Μάρτιο αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα την 11η Απριλίου, σύμφωνα με την υπηρεσία.