Διμερείς συναντήσεις με νέους τούρκους επιχειρηματίες που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για συνεργασία με νέες ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, είχε κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών, Ανδ. Στεφανίδης.

Επίσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος εκφράστηκε επενδυτικό ενδιαφέρον και για τις ανερχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Συμφωνήθηκε με τον αντίστοιχο τούρκικο σύνδεσμο νέων επιχειρηματιών TUGIAD, ο οποίος είναι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών – YES και συνεργάζεται και με την ΟΕΣΥΝΕ από το 2002, η διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων σε 5 κλάδους μεταξύ νέων επιχειρηματιών Ελλάδος – Τουρκίας μέσα στο προσεχές διάστημα ενώ ο πρόεδρος της ΟΕΣΥΝΕ συναντήθηκε και με τον οικοδεσπότη φορέα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας στην Τουρκία, τον οργανισμό Endeavor Τουρκίας, και συζήτησαν εκτενώς δυνατότητες συνεργασίας στα πλαίσια της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας που θα πραγματοποιηθεί από 18-24 Νοεμβρίου 2013 σε όλο τον κόσμο.

Στο μεταξύ, η υποστήριξη της εξωστρέφειας των καινοτόμων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων της χώρας μας με στόχο τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας αποτελεί τον κύριο στόχο των δράσεων της ΟΕΣΥΝΕ για την επόμενη πενταετία.

Αυτό αποτέλεσε και ως βασικό συμπέρασμα της γενικής συνέλευσης των μελών του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) Αθηνών-Πειραιώς και Περιχώρων.