Η παλαιότερη ιδιωτική ελβετική τράπεζα, Wegelin & Co., θα πληρώσει στις αμερικανικές αρχές έως και 74 εκατ. δολάρια, αφού δήλωσε «ένοχη» ότι βοηθούσε αμερικανούς πολίτες να αποκρύπτουν περιουσιακά στοιχεία, ουσιαστικά δηλαδή να φοροδιαφεύγουν, από τις αμερικανικές αρχές.

Ο Otto Bruderer, ανώτατο στέλεχος της τράπεζας, ανακοίνωσε την ενοχή χθες σε δικαστήριο του Μανχάταν και σε επίσημη ανακοίνωσε αναφέρεται ότι «από το 2002 έως το 2010, η Wegelin & Co. συμφώνησε με αμερικανούς πολίτες να φοροδιαφεύγουν και να καταθέτουν ψευδείς δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων στην εφορία των ΗΠΑ.

Η Wegelin & Co. θα πληρώσει 20 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση στο κράτος, 15,8 εκατ. δολάρια ως πρόστιμο για κρυφούς λογαριασμούς και περισσότερα από 22 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα έως τις 4 Μαρτίου.

Μαζί με τα 16,2 εκατ. δολάρια που έχει πληρώσει ήδη, η ποινή αγγίζει τα 74 εκατ. δολάρια. Πάντως, παραμένει ακόμη άγνωστο αν ζητήθηκε από την τράπεζα να δώσει τα ονόματα των Αμερικανών πελατών της που είχαν κρυφούς ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.