Το 2013 με την κεφαλαιακή θωράκιση των τραπεζών και την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων, θα προκύψουν υγιή και βιώσιμα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αναφέρει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.
«Το 2013 με την κεφαλαιακή θωράκιση των τραπεζών και την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων, θα προκύψουν υγιή και βιώσιμα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ικανά να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των καταθετών, με άμεση συνέπεια την εισροή και τον επαναπατρισμό των καταθέσεων, και να τοποθετήσουν τον τραπεζικό τομέα στην καρδιά της αναπτυξιακής προσπάθειας», επισημαίνει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, σε μήνυμα της προς τους εργαζομένους στην Τράπεζα και στον Όμιλο της Εθνικής, επ’ ευκαιρία των Εορτών, τονίζοντας, ότι «για την ευόδωση όλων αυτών των επίπονων προσπαθειών που απαιτούν χρόνο δεν συγχωρείται ούτε ολιγωρία ούτε αστοχίες ή ατοπήματα ούτε σπατάλη δυνάμεων».
«Η Εθνική Τράπεζα θα πρωτοστατήσει και φέτος στην αναδιάταξη του πιστωτικού συστήματος. Γιατί πιστεύουμε, διερμηνεύοντας και την πεποίθηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού της Εθνικής, ότι οφείλουμε να εξασφαλίσουμε στους αυριανούς ενεργούς πολίτες τον ενάρετο οικονομικό κύκλο που εκείνοι δικαιούνται και που εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να τους στερήσουμε. Έχουμε θέσει απαιτητικούς, αλλά ρεαλιστικούς στόχους: να ενισχύσουμε και να συσπειρώσουμε το ανθρώπινο δυναμικό που πλαισιώνει δυναμικά την κάθε μας δραστηριότητα, να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο την εταιρική μας κουλτούρα, να διατηρήσουμε την ποιοτική υπεροχή των παρεχόμενων υπηρεσιών», επισημαίνει η διοίκηση της τράπεζας.
Αναφορικά με την συγχώνευση με την Eurobank, η διοίκηση της Εθνικής αναφέρει, ότι «κοινός Εθνικής και Eurobank είναι η δημιουργία μιας ισχυρής τράπεζας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία θα συμβάλλει στη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, θα καταστήσει πιο εύκολη την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος και θα αποτελέσει σημαντικό όχημα για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας»
«Το 2012 θα καταγραφεί στη νεότερη ελληνική ιστορία ως ορόσημο γιατί, συντεταγμένα ως κοινωνία, υπερβήκαμε το ανθρώπινο μέτρο, όσον αφορά στις αντοχές και τις καταβαλλόμενες προσπάθειες. Οι οικονομικές δυσχέρειες, τα αδιέξοδα, τα κάθε είδους -και ενίοτε αξεπέραστα- εμπόδια έγιναν βιωμένη εμπειρία στην καθημερινότητα των περισσότερων συνανθρώπων μας. Μέσα σε αντίξοες συνθήκες, η Εθνική Τράπεζα θεώρησε καθήκον της την περαιτέρω προαγωγή αρχών, όπως η συνέπεια και η υπευθυνότητα, αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών και τη λήψη ρηξικέλευθων αποφάσεων», επισημαίνει στην επιστολή προς τους εργαζομένους.
«Συμμετείχαμε, με ευθύνη αλλά και με οικονομικά κριτήρια, στις διαδικασίες μείωσης του δημόσιου χρέους, οι οποίες οδήγησαν στην έγκριση του δεύτερου προγράμματος χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας ύψους 172,6 δις ευρώ και στην αποδέσμευση των δόσεων του 2012, αποτρέποντας τη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας και εξασφαλίζοντας τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων και την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους», τονίζεται επίσης στην επιστολή.