Έντονη επίθεση εναντίον του Κινήματος σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ εξαπέλυσε η κυβέρνηση, μετά τη διατύπωση επικρίσεων και από το ΑΚΕΛ, με αφορμή επικρίσεις του Κινήματος εναντίον της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, κατηγόρησε την ΕΔΕΚ ότι επιχειρεί να αποκρύψει τις ευθύνες όσων εξέθεσαν το τραπεζικό σύστημα στην ελληνική οικονομία, κάτι, όπως αναφέρει, που προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην οικονομία του τόπου και βαθαίνει την ύφεση.

«Όσες προσπάθειες κι αν καταβάλλει η ΕΔΕΚ να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπήρχε η μεγάλη έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική οικονομία και η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησής τους, η Κύπρος δεν θα κατέφευγε στον Μηχανισμό Στήριξης» είπε ο κ. Στεφάνου.

Ανέφερε επίσης ότι τα μέτρα που εισηγείται η ΕΔΕΚ ως αναγκαία για την εξυγίανση της οικονομίας, η κυβέρνηση ήδη τα εφαρμόζει.

«Με συγκεκριμένες ενέργειες και αποφάσεις της κυβέρνησης έχει διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού, εκσυγχρονίζεται η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, μειώνονται οι λειτουργικές δαπάνες της δημόσιας υπηρεσίας και ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ το θέμα της αναδιάρθρωσης της ΑΤΑ τυγχάνει διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους» σημείωσε ο κ. Στεφάνου.