Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε 6-8 εβδομάδες, εάν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, προβλέπει ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, Μίχαελ Μάιστερ.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Μάιστερ τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.

«Κάθε τέτοια προσδοκία αποτελεί αυταπάτη», δηλώνει απερίφραστα ο σκληροπυρηνικός γερμανός πολιτικός παγώνοντας ουσιαστικά όσους στην Αθήνα, στην Αριστερά και την Δεξιά, μιλούν για νέα συμφωνία.

Ο κ. Μάιστερ που είναι υπεύθυνος για την δημοσιονομική πολιτική στο κόμμα της γερμανίδας καγκελαρίου, υποστηρίζει ότι «όποιος θέλει βοήθεια, πρέπει να εκπληρώνει και τους όρους – και μάλιστα χωρίς εκπτώσεις».

Τέλος, ο κ. Μάιστερ μιλά ανοιχτά για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε 6-8 βδομάδες, καθώς λέει οτι αν οι Έλληνες δεν απαντήσουν σήμερα σωστά στις κάλπες τότε σε «6-8 βδομάδες θα λένε “ναι, αν ξέραμε τότε τι ψηφίζαμε, τι ακριβώς σήμαινε η ψήφος μας, ίσως να είχαμε ψηφίσει διαφορετικά”».

«Αν η κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε σύντομα θα διακοπεί η βοήθεια. Στη συνέχεια, θα υπάρξει κάποια ρευστότητα, αλλά κάποτε θα έρθει η στάση πληρωμών. Αν αυτό γίνει σε 6-8 βδομάδες, λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο, δεν θα έχει πλέον καμία σημασία», καταλήγει με έμφαση ο Γερμανός πολιτικός.