Με το μύθο ότι η χώρα δεν θα βγει ποτέ από το ευρώ ζούνε οι Έλληνες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο σε μάλλον αιχμηρούς τόνους αναφέρει ότι έτσι κι αλλιώς η Ελλάδα είναι μια χώρα με αρχαίους μύθος.

Μάλιστα σημειώνει πως οι προειδοποιήσεις από το εξωτερικό, όσον αφορά την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, αντιμετωπίζονται με δυσπιστία από τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι πιστεύουν ότι η χώρα τους συγκεντρώνει το φθόνο των ξένων.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι Έλληνες δεν πιστεύουν ότι η Ευρώπη θα τους διώξει. «Υπάρχουν πολλά χρήματα στη χώρα. Χρειάζεται μόνο να φορολογήσουν τους πλούσιους και θα λύσουν πολλά προβλήματα» λέει μια 55χρονη μοδίστρα, η οποία σύμφωνα με το Reuters πιστεύει στο μύθο ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα ρίσκα θα είναι πολύ μεγάλα αν οι Έλληνες μεταφέρουν αυτούς τους μύθους στις κάλπες.

Σύμφωνα με το Reuters, πολλά κόμματα δεν δείχνουν να ξεκαθαρίζουν στους ψηφοφόρους ότι το διακύβευμα των επόμενων εκλογών είναι ευρώ ή δραχμή.

«Όπως και στο μύθο του Αισώπου “Ο βοσκός και ο λύκος”, οι Έλληνες εδώ και καιρό ακούνε προειδοποιήσεις ότι τα χρήματα τελειώνουν μα αυτά συνέχεια εμφανίζονται ξανά. Αλλά επίσημες πηγές υποστηρίζουν ότι αυτή τη φορά ο λύκος είναι εδώ».