Να υπάρξουν άμεσα αναπτυξιακές δράσεις, ώστε η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της συνεργασίας του Επιμελητηρίου με την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ).

Ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε σε νέο πρόγραμμα που στοχεύει στη στήριξη της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, μέσω της ενίσχυσης νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών αλλά και δράσεων συμβουλευτικής και κατάρτισης.

Η παρέμβαση αυτή, η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με τίτλο «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων», φιλοδοξεί να παράγει όφελος για την οικονομία και την αγορά με δύο κυρίως τρόπους.

Μέσα από την ενθάρρυνση και την παροχή βοήθειας σε ανέργους, οι οποίοι επιλέγουν την ανάληψη επιχειρηματικής δράσης, ως δημιουργική διέξοδο απέναντι στην κρίση και την έλλειψη απασχόλησης και μέσα από τη στήριξη υφιστάμενων μικρών επιχειρήσεων, ώστε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης, να παραμείνουν ενεργές και να συμβάλουν στη συγκράτηση της ανεργίας.

«Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι οι πόροι του ΕΣΠΑ είναι το κυριότερο εργαλείο που διαθέτει η χώρα μας σήμερα, προκειμένου να δώσει οξυγόνο στην πραγματική οικονομία. Να στηρίξει την απασχόληση και να δημιουργήσει ευκαιρίες για χιλιάδες ανθρώπους, που βρέθηκαν χωρίς δουλειά», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Όπως τόνισε: «Είναι καιρός λοιπόν, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι εταίροι μας, να αντιληφθούν ότι χωρίς ανάπτυξη, η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποτρέψει τη χρεοκοπία. Η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ πρέπει να επιταχυνθεί άμεσα, ειδικά μετά και την απόφαση για αύξηση του ποσοστού της κοινοτικής χρηματοδότησης στο 95%. Η κυβέρνηση οφείλει να θέσει σε προτεραιότητα την εμπροσθοβαρή χρήση των κοινοτικών κονδυλίων, ώστε να κινητοποιηθούν έργα και επενδύσεις.

Πλέον, δεν υπάρχουν ούτε δικαιολογίες ούτε περιθώρια καθυστέρησης. Για την έξοδο από την κρίση, υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Κι αυτός περνάει από τις προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα.

Μέσα από νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, θα προσφέρουν θέσεις εργασίας, θα παράγουν έσοδα για το κράτος και όφελος για την ελληνική κοινωνία».