Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει ότι «αποτελεί ένα ακόμα θρασύτατο ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δε θα λάβει νέα αντιλαϊκά μέτρα, όταν δεν υπάρχει μέρα που να μην εξαπολύει νέα πυρά κατά του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. Ειδικά τη στιγμή που ανακοινώνει προκλητικότατα την στήριξη των τραπεζών με νέο πακέτο 25 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Μάλιστα, το Κομμουνιστικό κόμμα καλεί το λαό να εγκαταλείψει με την ψήφο και τη δράση του οριστικά την πολιτική και την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, από την πλευρά του, Κώστας Αϊβαλιώτης υπογράμμισε ότι του προκαλεί εντύπωση «ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου θεωρεί ‘σπουδαία’ τα αυτονόητα που είπε η Τρόικα, δηλαδή οικονομία σε όλους τους τομείς».

Μάλιστα υπογράμμισε ότι όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η μεγαλύτερη σπατάλη γίνεται σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ. «Κοινώς, όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ελέγχονται για το ό,τι έπρεπε να έρθει η τρόϊκα για να νοικοκυρευτεί ο τόπος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μιλάει επίσης για αντιλαϊκά μέτρα τονίζοντας ότι «μάταια επεχείρησε ο υπουργός Οικονομικών να ανασκευάσει την πικρότατη γεύση που άφησαν οι δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας».