Την εκτίμηση ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ελλάδας θα ξεπεράσει το 9% του ΑΕΠ φέτος, παρά τις προβλέψεις για 8,9% έως 9% του ΑΕΠ δημοσιεύει η Wall Street Journal, καθώς όπως αναφέρει η οικονομία αναμένεται να αντιμετωπίσει βαθύτερη ύφεση.

Μάλιστα, η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται ανώτατη κυβερνητική πηγή, που ανέφερε πως «είναι πιθανόν (το έλλειμμα) να ξεπεράσει το 9% καθώς η ύφεση φέτος, θα φθάσει περίπου το 6%. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 9,2%».

Η ίδια πηγή ανέφερε, επίσης, πως «η είσπραξη φόρων παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα», ενώ πρόσθεσε ότι τους τελευταίους δύο μήνες του έτους, η κυβέρνηση είχε υπολογίσει να συγκεντρώσει περίπου 12 δισ. ευρώ έσοδα, από φόρους, αλλά τελικά το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα ανέρχεται περίπου στα 10 δισ. ευρώ.

Ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, το κόμμα του οποίου συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, όπως υπογραμμίζει η WSJ, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 6%, παρά τις αρχικές επίσημες προβλέψεις για 5,5%.