Πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις γιατί είναι σημαντικό να υπάρξουν επενδύσεις, δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φιλιπ Ρέσλερ εισερχόμενος στην εκδήλωση του ΣΕΒ, του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχανίας και του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Ο αντικαγκελάριος σημείωσε ότι «με μεγάλη χαρά» βρίσκεται στην Αθήνα για να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

«Περνάμε δύσκολες εποχές» σημείωσε ο ίδιος «αλλά οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί μπορούν να παράσχουν την οικονομική στήριξη που απαιτεί η χώρα».

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι «θέλουμε όλες οι χώρες του ευρώ να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε από την πλευρά του ότι ο κ. Ρέσλερ ήρθε ως φίλος της Ελλάδας με γνώμονα τη στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλεται και τόνισε τη σημασία να δουλέψουν όλες οι δυνάμεις μαζί για την πορεία προς την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση.

Η αποστολή των Γερμανών επιχειρηματιών αποτελείται από περίπου 70 μέλη από διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες και κυρίως από τους κλάδους ενέργειας, ακινήτων, συμβούλων επενδύσεων ακινήτων κλπ.