Σε πολύ υψηλούς τόνους και με σκληρή γλώσσα μίλησε για ακόμη μία φορά για την Ελλάδα ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Bundesbank, Τ. Βάιτμαν.

Με νέες του δηλώσεις ο κεντρικός τραπεζίτης έδωσε σκληρή προειδοποίηση προς την Ελλάδα επισημαίνοντας ότι αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, τότε δεν θα πρέπει να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι «αν η Ελλάδα ξεμείνει από κεφάλαια, θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο σενάριο», ενώ κάνει έκκληση προς όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για δημοσιονομική προσαρμογή.

Την ίδια ώρα, σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times αναφέρουν ότι «ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι τα χρήματα της ελληνικής κυβέρνησης φτάνουν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Στο εν λόγω δημοσίευμα τονίζεται ότι είναι απαραίτητη η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, καθώς μετά το πέρας της 10ης Οκτωβρίου θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων στο δημόσιο.

Το μόνο που απομακρύνει έως ένα βαθμό την απειλή της χρεοκοπίας για την Ελλάδα, συνεχίζουν οι FT, είναι το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών είναι απαλλαγμένο από άλλες υποχρεώσεις προς τους κατόχους ομολόγων για το 2011 καθώς δεν υπάρχουν τίτλοι που να λήγουν μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο.