Για το θρίλερ των διαπραγματεύσεων μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Κώστας Χρυσόγονος  κάνοντας  λόγο για αμοιβαίο συμφέρον και των δύο πλευρών που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.

«Υπάρχει αμοιβαίο συμφέρον των δυο πλευρών να κλείσει η διαπραγμάτευση γρήγορα. Η οικονομία μας  δεν αντέχει την παράταση της αβεβαιότητας και της εκκρεμότητας. Χρειαζόμαστε το κλείσιμο της αξιολόγησης προκειμένου να μπορέσει να πάρει μπροστά ξανά η οικονομία», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα ο κ.Χρυσόγονος.

Για τις απαιτήσεις από την πλευρά των δανειστών αλλά και για τις θέσεις στις οποίες φέρεται να εμμένουν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

«Υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις και απαιτήσεις από την πλευρά των δανειστών. Από τη δική μας πλευρά όμως υπάρχει μια πρόθεση για να προστατεύσουμε όσο γίνεται περισσότερο την λαϊκή οικογένεια, τα λαϊκά στρώματα. Βέβαια η οδυνηρή εμπειρία του παρελθόντος δείχνει ότι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί πλήρως, ότι πάντα γίνονται οδυνηρές παραχωρήσεις από την ελληνική πλευρά».