Εφικτή χαρακτήρισε μία συμφωνία στην επικείμενη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, επισημαίνοντας την πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και των ιδιωτών κατόχων ομολόγων για το νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών, επεσήμανε ότι η Ελλάδα επιδιώκει μία λύση που να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, να καλύπτει τις δανειακές ανάγκες της χώρας μέχρι τα μέσα του 2014, όταν προβλέπουμε να επιστρέψουμε στις αγορές μία λύση που θα διασφαλίζει επίσης τη σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών.

Με αφορμή την εκτίναξη των spreads σε Ισπανία και Ιταλία έκανε λόγο για «καλά οργανωμένες κερδοσκοπικές επιθέσεις ακόμα και κατά χωρών με πολύ καλές μακροοικονομικές επιδόσεις, όπως η Ιταλία για παράδειγμα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο στόχος της Ελλάδας είναι να αποφύγει την αξιολόγηση ως επιλεκτική χρεοκοπία (selective default rating) και σημείωσε ότι στις διαπραγματεύσεις της Ρώμης, για τη συμμετοχή των ιδιωτών, έχει επιτευχθεί πρόοδος.