Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στην Αθήνα της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου συναντήθηκε με τα μέλη της αποστολής με τα οποία συζήτησε θέματα πού αφορούν τις εμπορικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο κ. Γραμματίδης συζήτησε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Οικονομικά, Ενεργειακά και Αγροτικά Θέματα, Ρόμπερτ Χόρματς, το μηχανισμό με τον οποίο θα προκληθεί το ενδιαφέρον Αμερικανικών επιχειρήσεων για την Ελλάδα ιδιαίτερα στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του τουρισμού, καθώς και μέσα από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Θα ακολουθήσει ένα σχέδιο εντατικών δράσεων ανάμεσα στις οποίες θα ενταχθεί και η διοργάνωση ειδικών ενημερωτικών συναντήσεων του Επιμελητηρίου στις ΗΠΑ με σημαντικά Αμερικανικά επενδυτικά σχήματα.

Ο κ. Γραμματίδης δήλωσε ότι «οι συναντήσεις του Επιμελητηρίου με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ κατέδειξαν την δεδηλωμένη απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα την δύσκολη αυτή περίοδο με διαρκείς και σύνθετες παρεμβάσεις της στις πολιτικές ηγεσίες της ΕΕ και με την παροχή τεχνογνωσίας τόσο σχετικά με την βελτίωση της οργάνωσης και της απόδοσης της δημόσιας διοίκησης όσο και γενικότερα με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου σημείωσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι «η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ακόμα στην ενεργοποίηση των Ελλήνων της διασποράς στον τομέα των επενδύσεων στην Ελλάδα και βλέπει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις δυνατότητες δραστηριοποίησης Ελληνο-Αμερικανικών επενδυτικών σχημάτων σε χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης όπου ή Ελλάδα έχει ήδη μια σημαντική επιχειρηματική παρουσία».