Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο ARD. Ο «τσάρος» της γερμανικής οικονομίας ανέφερε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας: «οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έθεσαν τις απαραίτητες βάσεις».

«Τη Δευτέρα στείλαμε ένα μήνυμα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. «Το ερώτημα είναι αν οι αγορές θα αποδεχτούν αυτό το μήνυμα», είπε.

«Αν όχι, τότε ίσως οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων πρέπει για ακόμη μια φορά να στείλουν μέσω της συνάντησης τους ένα επιπλέον ψυχολογικό μήνυμα», συμπλήρωσε ο κ. Σοίμπλε.

Καλούμενος να σχολιάσει αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι υπάρχουν πολλές προτάσεις στο τραπέζι. Ακόμη και η διαγραφή του χρέους της Ελλάδας συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των πιθανών λύσεων.

Για ακόμη μία φορά, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την αντίρρηση του στην έκδοση «ευρωομολόγου», τονίζοντας ότι «αν όλοι πληρώνουν τα ίδια επιτόκια, τότε δεν θα υπάρχει κίνητρο για δημοσιονομική σταθερότητα και κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος».