Η χρηματιστηριακή αγορά έκλεισε με πτώση για έβδομη συνεχή συνεδρίαση, όμως στο κλείσιμο ανέκαμψε από τις σημαντικές απώλειες που κατέγραφε από το πρωί.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.216,51 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,19%, ενώ στο άνοιγμα της αγοράς οι τιμές των μετοχών κατέγραψαν κάθετη πτώση που σε επίπεδο βασικού δείκτη έφθασε στο 4,34%, στον απόηχο της καθυστέρησης λήψης αποφάσεων για τη κρίση χρέους.

Από το μέσο των συναλλαγών και μετά, παρατηρήθηκε σημαντική αντίδραση της αγοράς, αντίδραση, που σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, οφείλεται τόσο στην φημολογούμενη παρέμβαση της ΕΚΤ στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, στις πληροφορίες για Σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή, αλλά και στις πληροφορίες ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών τραπεζών περνά τα τεστ αντοχής.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 99,885 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,08% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 2,02%.

Ανοδικά κινήθηκαν 38 μετοχές, 113 πτωτικά και 28 παρέμειναν σταθερές.