Ανεκόπη σήμερα, η ανοδική κίνηση των τεσσάρων προηγούμενων συνεδριάσεων στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. O Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.306,45 μονάδες σημειώνοντας πτώση -0,16%.

Η προειδοποίηση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s ότι θα υποβαθμίσει την ελληνική οικονομία στην κατηγορία της επιλεκτικής χρεοκοπίας, στην περίπτωση εφαρμογής του γαλλικού σχεδίου για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο χρηματοδοτικής βοήθειας, προβλημάτισε την αγορά.

Οι επενδυτές, μετά από ένα ανοδικό ξεκίνημα, προχώρησαν σε κατοχύρωση μέρους των υψηλών κερδών που καταγράφηκαν στις τέσσερις. Όμως το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς απορροφήθηκε από τη ζήτηση και η αγορά έκλεισε με μικρή πτώση.

Ενδοσυνεδρικά, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.318,67 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 0,78%, στη συνέχεια υποχώρησε κατά από τα επίπεδα των 1.300 μονάδων, σημειώνοντας κατώτερη τιμή στις 1.294,79 μονάδες, όταν κατέγραφε απώλειες έως και 1,05%. Απώλειες που μειώθηκαν σημαντικά προς το τέλος των συναλλαγών. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 77,316 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή πτώση -0,09%. Στον αντίποδα ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε +0,11% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο +0,11%.