Tο Επιμελητήριο Αχαΐας ζητάει με απόφαση της διοικητικής επιτροπής του φορέα, «επιστροφή στις διαπραγματεύσεις και παραμονή στο ευρώ» διότι όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η χώρα μας έχει μέλλον μόνο μέσα στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ειδικότερα, με αφορμή τις εξελίξεις στην οικονομία συνεδρίασε η διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση όπου σημειώνει ότι «οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υφίστανται τα τελευταία χρόνια, την απόλυτη απαξίωση και έχουν κληθεί να επιβιώσουν, ανάμεσα σε ακραία δυσμενείς οικονομικές συνθήκες». Μάλιστα όπως προσθέτει, «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι το κυρίαρχο παραγωγικό τμήμα της κοινωνίας, που δημιουργεί εθνικό εισόδημα, απασχόληση και στηρίζει το ΑΕΠ της χώρας μας».

Όμως, όπως τονίζει στην συνέχεια, «οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με το κλείσιμο των τραπεζών και με έντονη την αβεβαιότητα, έβαλαν τις επιχειρήσεις και την οικονομία στην εντατική, χωρίς να διαφαίνεται ελπίδα». Για αυτό όπως συμπληρώνει, «το Επιμελητήριο Αχαΐας ζητάει την επιβίωση της χώρας, με επιστροφή στις διαπραγματεύσεις και παραμονή στο ευρώ».