Οι παγκόσμιες τιμές τροφίμων υποχώρησαν το Μάρτιο από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα με «φόντο» τις αναταραχές στον Αραβικό κόσμο αλλά και το σεισμό στην Ιαπωνία, ωστόσο αναμένονται νέες αυξήσεις εν μέσω ενίσχυσης της ζήτησης και συρρίκνωσης των αποθεμάτων, εκτιμά ο Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.
Ο δείκτης τροφίμων του FAO που μετρά τις μηνιαίες μεταβολές στην τιμή ενός καλαθιού τροφίμων που αποτελείται από δημητριακά, ελαιοκράμβη, γαλακτοκομικά, κρέας και ζάχαρη διαμορφώθηκε στις 229,8 μονάδες το Μάρτιο, από το επίπεδο-ρεκόρ των 236,8 μονάδων που είχε φτάσει το Φεβρουάριο. Διεκόπη έτσι το ανοδικό σερί των οκτώ τελευταίων μηνών.
Ο David Hallam, διευθυντής του τμήματος εμπορίου και αγοράς του FAO, χαρακτήρισε την εξέλιξη θετική, θεωρεί ωστόσο ότι είναι νωρίς να συμπεράνουμε πως η ανοδική τάση έχει αντιστραφεί.