Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος που θα βρεθούν τετ-α- τετ με τον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για την αγορά ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο υπερκοστολογημένο φέρεται ότι κατέληξε στο ΤΣΠΕΑΘ (Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης).

Ο εφέτης- ειδικός ανακριτής Γιώργος Λέκκας έστειλε ήδη τις τρεις πρώτες κλήσεις για κακουργηματικές πράξεις που συνδέονται με την επίμαχη επένδυση. Οι εμπλεκόμενοι εξεταζόμενοι ως ύποπτοι τέλεσης αξιοποίνων πράξεων στο πρώτο μέρος της δικαστικής έρευνας (στο στάδιο δηλαδή της προκαταρκτικής εξέτασης) είχαν υποστηρίξει ότι με τις επιλογές τους δεν ζημίωσαν το ταμείο.

Συγκεκριμένα ισχυρίζονται πως όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των ομολόγων , μετά από διαπραγματεύσεις, πέτυχαν να πουλήσουν το ομόλογο που αγόρασαν για 133.100.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, όπως λένε, κατάφεραν να πουλήσουν το ομόλογο των 130 εκατομμυρίων ευρώ , 19 χρόνια και 2 μήνες πριν από τη λήξη του με κέρδος 3.100.000 ευρώ.

Και ενώ η υπόθεση για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ τώρα ξεκινά να διερευνάται επί της ουσίας από τον ανακριτή, αρνητική είναι η εισαγγελική πρότασης για την αποφυλάκιση των τριών εκπροσώπων της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις ,που εμπλέκονται στην υπόθεση του υπερτιμολογημένου ομόλογου που είχε επενδύσει το ΤΕΑΔΥ.

Οι κατηγορούμενοι Γιώργος Αποστολίδης, Σοφοκλής και Θεόδωρος Πρινιωτάκης σε λίγες μέρες συμπληρώνουν ένα χρόνο στον Κορυδαλλό και ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας εισηγείται προς τους δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών να παρατείνουν την κράτηση και των τριών κατηγορουμένων που σε λίγες μέρες συμπληρώνουν ένα χρόνο στη φυλακή. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκ του νόμου το ανώτατο χρονικό όριο προσωρινής κράτησης για κάθε κατηγορούμενο είναι 18 μήνες.