Τη μερίδα του λέοντος κατέχει ο κλάδος τροφίμων και ποτών στις ελληνικές συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις ενώ φέτος ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου σχεδιάζει να έχει συμμετοχή σε τριάντα τέσσερις διεθνείς εκθέσεις που αφορούν τους κλάδους τρόφιμα-οίνοι-ποτά, δομικά υλικά, βιομηχανικό εξοπλισμό, έπιπλα- εσωτερική διακόσμηση, ηλιακή ενέργεια, καλλυντικά και ενδύματα.

Το Σχέδιο Εκθεσιακού Προγράμματος του ΟΠΕ (Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου) για το 2011 καταρτίστηκε και περιλαμβάνει ένα μίνιμουμ αριθμό βασικών διεθνών κλαδικών εκθέσεων στις οποίες ο ΟΠΕ πρόκειται να διοργανώσει τη συμμετοχή των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα αυτό στάλθηκε στα επιμελητήρια και στους συνδέσμους της χώρας, προκειμένου να εμπλουτιστεί και με άλλες διεθνείς εκθέσεις, στις οποίες θεωρούν σκόπιμη τη συμμετοχή, εξωστρεφών κλάδων της Ελληνικής παραγωγής.

Όπως προκύπτει από το αρχικό σχέδιο, σε ότι αφορά στα τρόφιμα ποτά θα υπάρξει συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις που θα γίνουν στη Γερμανία τη Ρωσία τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιαπωνία, τη Μ. Βρετανία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ.

Για τον τομέα των καλλυντικών ο ΟΠΕ σχεδιάζει παρουσία σε δύο εκθέσεις στην Ιταλία, για τα είδη ένδυσης – υπόδησης – δέρματος η παρουσία μας σε δύο εκθέσεις στη Ρωσία έχει προγραμματιστεί και για τον τομέα της γούνας μια έκθεση στην Κίνα.

Στον τομέα επίπλου σχεδιασμού και εσωτερικής διακόσμησης υπάρχει προτίμηση σε εκθέσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Αγγλία, την Ιταλία και για τα δομικά υλικά στόχος είναι εκτός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία, αλλά και η Ρουμανία, το Μπαχρέϊν η Γαλλία και η Ρωσία.

Για τον τομέα της ηλιακής ενέργειας ελληνική συμμετοχή θα υπάρχει μόνο σε μια έκθεση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και για αγροτικό εξοπλισμό σε δύο εκθέσεις στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Τέλος παρουσία θα υπάρχει και σε μια διεθνή έκθεση με μηχανήματα μαζικής εστίασης στην Ιταλία.