Η επενδυτική τοποθέτηση στις αναδυόμενες αγορές χρειάζεται υπομονή. Για όσους όμως διαθέτουν αυτήν την αρετή τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή τοποθέτησης στις αγορές της Μέσης Ανατολής. Αυτή τουλάχιστον είναι η άποψη του Mark Mobius, εκτελεστικού προέδρου της Templeton Emerging Markets Group και “γκουρού” των αναδυόμενων αγορών.

«Έχουμε μακροπρόθεσμη προοπτική», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «σκεφτόμαστε να τοποθετηθούμε περισσότερο εν μέσω αυτού του περιβάλλοντος. Αναζητούμε πραγματικά καλές, χαμηλές τιμές όταν υπάρχουν πωλήσεις πανικού».

«Η Αίγυπτος έχει εξαιρετικά σημαντική στρατηγική θέση σε αυτό το τμήμα του κόσμου», υποστηρίζει, συμπληρώνοντας ότι η χώρα έχει επίσης νέο και μορφωμένο πληθυσμό και κινείται στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Όσον αφορά στις επενδυτικές επιλογές, ο κ. Mobius αναφέρει: «Έχουμε τοποθετηθεί σε τράπεζες, σε κάποιες εταιρίες του βιομηχανικού κλάδου, σε τηλεπικοινωνίες και σε κατασκευές».

«Η Αίγυπτος διέρχεται εντυπωσιακές αλλαγές, αλλαγές προς το καλύτερο, ειλικρινά, προς το καλύτερο τόσο για την ίδια όσο και για την υπόλοιπη Μέση Ανατολή», καταλήγει.