Λίγες ημέρες πριν την Τσικνοπέμπτη και οι καταναλωτές ήδη αναζητούν τις καλύτερες τιμές νωπών κρεάτων για να τιμήσουν το πατροπαράδοτο έθιμο σε αυλές, τζάκια και ταβέρνες.

Σύμφωνα με τους κρεοπώλες, οι τιμές παραμένουν σταθερές με το αρνί να ξεκινά από 18 ευρώ το κιλό, η χοιρινή μπριζόλα να βρίσκεται 6 ευρώ, τα χοιρινά σουβλάκια ξεκινούν από 8 και να «αγγίζουν» τα 11 ευρώ το κιλό, ενώ η τιμή στα παιδάκια φτάνει και τα 15 ευρώ το κιλό.

Πέρσι το μοσχάρι κόστιζε 11,40 το κιλό ενώ φέτος 14,60 στα σούπερ μάρκετ, ενώ το χοιρινό βρίσκεται στα 7,20 από 6,20 που ήταν πέρσι.

Όσοι δεν ψήσουν στα σπίτια τους δεν θα στερηθούν όπως λένε το τσίκνισμα, αφού θα βρεθούν σε σουβλατζίδικα και ταβέρνες όπου οι κρατήσεις ξεπερνούν το 90% την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.

Όπως αναφέρει το Mega για ένα πλήρες γεύμα σε ταβέρνα με ζωντανή μουσική, το κόστος ανά άτομο μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 50-60 ευρώ, ενώ σε μια πιο απλή ψησταριά, η τιμή θα κυμανθεί γύρω στα 30-40 ευρώ ανά άτομο.

Όπως λένε οι καταναλωτές παρά την αυξανόμενη ακρίβεια, θα βάλουν και φέτος το χέρι στην τσέπη ώστε να μην στερηθούν τίποτα από το γεύμα της Τσικνοπέμπτης.