Κλείσιμο με υποσχέσεις για κίνηση προς στις 1.600 μονάδες αφήνει ο γενικός δείκτης του Χ.Α. Αν και βρέθηκε μία ανάσα πριν από τις 1.600 μονάδες (υψηλό στις 1.599), η αγορά έκλεισε χαμηλότερα στις 1.591,23 και με κέρδη 1,34%. Η αντίδραση προήλθε κυρίως από τις τράπεζες, αλλά και τις μετοχές εκείνες που οι επενδυτές προτιμούν τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της υψηλής μερισματικής τους απόδοσης.

Ταυτόχρονα, σήμερα από το Νταβός φάνηκε ότι τελικά η Ευρώπη εργάζεται σε μία λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Λύση η οποία δεν αποκλείεται να είναι αυτή της επαναγοράς χρέους από την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, πηγές στην Ε.Ε. Διαρρέουν ότι θα συγκληθεί έκτακτη Σύνοςο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις αρχές Μαρτίου, που σημαίνει ότι μέχρι τότε θα έχει εξευρεθεί λύση, τέτοια που να ικανοποιεί τις αγορές. Το κλίμα στο Χ.Α. έχει αλλάξει μετά μάλιστα και τη διάσπαση ανοδικά του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών. Η Εθνική έκλεισε με κέρδη 4,81% πολύ κοντά στα 7 ευρώ και στις επόμενες συνεδριάσεις αναμένεται να δοκιμαστεί η αντίσταση των 7,10 ευρώ.

Στη μετοχή άλλαξαν χέρια 4,6 εκατ. τεμάχια. Κέρδη βγήκαν και στην Alpha που ενισχύθηκε κατά 1,69%, στα 4,20 ευρώ και όγκο 3,2 εκατ. τεμαχίων. Η μετοχή ενισχυόταν περισσότερο, αλλά ενεργοποιήθηκαν εντολές short.

Κέρδη σχεδόν κατά 3% κατέγραψε η Κύπρου, που έκλεισε στα 3,15 ευρώ και 3,95% το Τ.Τ., το οποίο πήρε απόφαση να επαναγοράσει τις προνομιούχες μετοχές του Δημοσίου.

Σημαντική ήταν η αντίδραση για την Βιοχάλκο που ενισχύθηκε κατά 6,09%, στα 4,18 ευρώ, μετοχή που αποτελεί σηματωρό για την περιφέρεια. Κέρδη 3,49% για τον Ελλάκτωρα που άγγιξε τα 3,85 ευρώ και παραμένει φθηνή για τους αναλυτές, 3,29% για τον Μυτιληναίο, στα 5,02 ευρώ, 2,94% για την MIG και 1,61% για τα ΕΛΠΕ.

Αμετάβλητη 9,30 παρέμεινε η Motor Oil, η οποία εμφανίζει μεγάλη δυναμική, παρατηρούν οι χρηματιστές. Απώλειες κατέγραψαν ο ΟΠΑΠ, η Marfin Popular, Jumbo, Tιτάν και ΟΤΕ, ενώ σταθεροποιητικά κινήθηκε και η Eurobank, στα 4,20 ευρώ. Από την περιφέρεια ξεχώρισαν Fieratex, Εβροφάρμα, ΕΤΕΜ, Σωληνουργεία Κορίνθου και Axon. Τα κέρδη στην εβδομάδα ανήλθαν σε 3,6% και από την αρχή του χρόνου προσεγγίζουν το 12,54%.

Πηγή: reporter.gr