Ανεξάρτητα του τι πιστεύει κάποιος για το ψάρεμα καρχαρία και την άμεση απελευθέρωση των ψαριών, πρέπει να παραδεχτεί πως ο άνδρας στο βίντεο που ακολουθεί ανέλαβε την ευθύνη της πράξης του και πήρε μια γενναία απόφαση.

Οι ψαράδες φαίνονται να πιάνουν έναν καρχαρία περίπου 140 κιλών στη θάλασσα ανοιχτά της Φλόριντα και στη συνέχεια να βγάζουν το αγκίστρι από το στόμα του και να τον ξαναρίχνουν στον ωκεανό.

Καθώς ο καρχαρίας δεν καταφέρνει να κολυμπήσει αμέσως, ο γενναίος από τους ψαράδες βούτηξε στο νερό για να τον… βοηθήσει! Την ίδια ώρα, ένας άλλος λιγότερο γενναίος ψαράς, καταγράφει τη σκηνή σε βίντεο, το οποίο στη συνέχεια ανέβασε στο διαδίκτυο.

Με ένα ελαφρύ σπρώξιμο ο καρχαρίας φαίνεται να ανακτά τον αυτοέλεγχό του και να απομακρύνεται κολυμπώντας.

Το ελαφρύ σπρώξιμο του καρχαρία προς τα μπροστά βοηθά να περάσει πλούσιο σε οξυγόνο νερό από τα βράγχιά του και να ανανήψει, εξηγεί η Florida Fish and Wildlife Conservation Commission.

Οι καρχαρίες- ταύροι, όπως ο συγκεκριμένος, θεωρούνται από τους πιο επιθετικούς κατά των ανθρώπων, μετά τους μεγάλους λευκούς και τους καρχαρίες- τίγρεις, σημειώνει το National Geographic.