Εκπαιδευτικά σεμινάρια με αντικείμενο ζητήματα που άπτονται της πρωτογενούς παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας προϊόντων, ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Ειδικότερα, η θεματολογία των συνολικά επτά σεμιναρίων αναφέρεται σε:
– Μονάδες οινοποιίας.
– Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά: Παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία.
– Μονάδες επεξεργασίας γάλακτος.
– Ηλεκτρονικό εμπόριο στην προώθηση γεωργικών προϊόντων.
– Μελισσοκομία: Παραγωγή μελισσοκομικών προϊόντων, μεταποίηση και εμπορία.
– Μονάδες επεξεργασίας κρέατος.
– Θερμοκηπιακές και υδροπονικές εγκαταστάσεις, παραγωγή και εμπορία θερμοκηπιακών προϊόντων.
Όπως αναφέρει το Πανεπιστήμιο, κύριος στόχος τους είναι η πληρέστερη παρουσίαση όλων των πτυχών (εμπορικών, οικονομικών και τεχνικών) που συνθέτουν την πορεία από την πρωτογενή παραγωγή, τη μεταποίηση, μέχρι και την εμπορία των προϊόντων. Σημαντικό τμήμα τους δε, θα αφιερώνεται στην παρουσίαση θεμάτων πρακτικής φύσεως σε εργαστηριακούς χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ή σε επιχειρηματικές μονάδες.
Τα σεμινάρια θα έχουν διάρκεια 40 ωρών το καθένα με ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό 20 ατόμων, μέγιστο αριθμό 25 ατόμων και κόστος παρακολούθησης ανά συμμετέχοντα 180 ευρώ.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 6 Σεπτεμβρίου, επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου εδώ.