Πριν από τέσσερις ημέρες πρωτοαντίκρυσε τον κόσμο το μικρό της φωτογραφίας. Ο νεογέννητος γορίλλας γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου στο Ζωολογικό Κήπο του Σαν Φρανσίσκο και είναι θηλυκός.

«Με χαρά ανακοινώνουμε τη γέννηση ενός θηλυκού γορίλα. Το μικρό είναι υγιές και δραστήριο και ανταποκρίνεται στην παρεχόμενη φροντίδα», έγραψε ο ζωολογικός κήπος στη σελίδα του στο Facebook.

Η μικρή ζύγισε λίγο παραπάνω από δύο κιλά όταν γεννήθηκε και είναι το πρώτο μωρό για την μητέρα της Nneka και το δεύτερο για τον πατέρα της Oscar Jonesy.

Ο χώρος όπου φιλοξενούνται οι γορίλες θα κλείσει για λίγες ημέρες, προκειμένου το νέο μέλος να ενσωματωθεί στην οικογένεια, και στη συνέχεια θα ανοίξει και πάλι για το κοινό.

Ο ζωολογικός κήπος αναφέρει στην ιστοσελίδα του πως η Nneka έμαθε να υποβάλλεται σε υπερήχους, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, χωρίς να χρειάζεται αναισθησία. Ο θηλυκός γορίλας αντέδρασε όταν ακούμπησε το ειδικό τζελ στην κοιλιά της αλλά οι υπεύθυνοι του κήπου το αντικατέστησαν με… σάλτσα μήλου με αποτέλεσμα η Nneka να κάθεται ήσυχη στη διάρκεια του υπέρηχου και να… τρώει το «τζελ» μετά.

Δείτε τις φωτογραφίες