Τα Χριστούγεννα μπορούμε να διατηρήσουμε το οικολογικό μας πνεύμα φτιάχνοντας δώρα για τους αγαπημένους μας και διακοσμώντας το σπίτι μας με ανακυκλώσιμα υλικά.

1. Φτιάξτε κερί από πάγο.
Φύλλα και μικρά κλαδάκια μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε μία φόρμα του κέικ και να ρίξετε νερό. Βάλτε το στην κατάψυξη για να παγώσει. Στο τραπέζι βάλτε το σε ένα βαθύ μπολ και βάλτε στη μέση του ένα κερί

2. Με υλικά της φύσης.
Για τις πετσέτες φτιάξτε δακτυλίδια με μικρά κουκουνάρια τα οποία θα δέσετε με λίγο σχοινάκι. Εναλλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κουκουνάρι σε κάθε πιάτο με το όνομα του καλεσμένου σας ή μία φωτογραφία του!

3. Όλα γυαλί.
Τα παλιά μπουκάλια μπορούν να τοποθετούν άνετα στο τραπέζι ως ανθοδοχεία ή κηροπήγια. Αν μάλιστα τα βάψετε με γιορτινά χρώματα ακόμη καλύτερα!

4. Χτυπήστε ξύλο!
Δεν χρειάζεται να διακοσμήσετε το τραπέζι με λουλούδια. Ακόμη και μακριά ξερά κλαδιά όπου θα τοποθετήσετε πάνω τους μικρές χριστουγεννιάτικες κάρτες, ή στολίδια μπορούν να δώσουν έναν άλλο αέρα στο τραπέζι σας.

5. Αμπαλάζ δώρων.
Μην πετάτε τις παλιές εφημερίδες. Μπορούν να τυλίξουν τα δώρα σας όμορφα. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσετε έντονο χρώμα στην κορδέλα.

6. Σβήστε τα φώτα.
Φέτος δημιουργήστε την απόλυτη γιορτινή ατμόσφαιρα ανάβοντας πολλά πολλά κεριά.

Πηγή: omorfamistika.gr