Στις 29 Αυγούστου ο «Happy Feet», ο νεαρός αυτοκρατορικός πιγκουίνος που βρέθηκε σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας, παίρνει το δρόμο της επιστροφής για το στο σπίτι του στην Ανταρκτική.

Ο πιγκουίνος θα μεταφερθεί με το ερευνητικό πλοίο Tangaroa σε ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες του κλουβί και θα εφοδιαστεί με GPS. Έτσι οι χιλιάδες φίλοι που έχει αποκτήσει μετά τη διάσωσή του να μπορούν να παρακολουθήσουν την πορεία του, στο www.sirtrack.com. και www.ourfarsouth.com.

Ο πιγκουίνος, που είναι ο δεύτερος αυτοκρατορικός, ο οποίος εμφανίζεται στη Νέα Ζηλανδία από το 1967, βρέθηκε από έναν άνδρα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του στην παραλία Πέκα Πέκα.

Οι ειδικοί δίστασαν αρχικά να επέμβουν διότι φαινόταν σε καλή κατάσταση, αλλά όταν έπεσε σε λήθαργο, τον μετέφεραν στον ζωολογικό κήπο του Ουέλινγκτον, όπου διαπιστώθηκε ότι το στομάχι του ήταν γεμάτο άμμο.

Ο Τζον Γουάιεθ, κορυφαίος γαστρεντερολόγος του νοσοκομείου του Ουέλινγκτον πραγματοποίησε ενδοσκοπική επέμβαση αφαίρεσης τουλάχιστoν 3 κιλών άμμου από το πεπτικό σύστημα του πιγκουίνου.