Το πώς η περιβαλλοντική αρχιτεκτονική μπορεί να αποτυπωθεί σε κατασκευαστικά έργα μεγάλης κλίμακας, όπως το Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου 2012 αποτυπώνεται στο ντοκιμαντέρ «Going for Green-Britain’s 2012 Dream» που θα προβληθεί στις 29 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου και Εργαστηρίων ECOWEEK 2011 με τίτλο: «Αστικές Κοινότητες & Πράσινη Αρχιτεκτονική παρουσιάζουν και συζητούν».

H προβολή θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά στην αίθουσα Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους 10 και η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απευθύνεται κυρίως σε αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες τοπίου και φοιτητές.

Το «Going for Green – Britain’s 2012 Dream» είναι ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών και του φορέα ολυμπιακών ακινήτων που υπογραμμίζει τη δημιουργικότητα, την κατασκευαστική υπεροχή, καθώς και την «πράσινη» τεχνολογία αιχμής που επιστρατεύτηκαν για την δημιουργία του Ολυμπιακού Πάρκου, του χώρου που φιλοξενεί τις κυριότερες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Το πρόγραμμα αποκατάστασης του εδάφους, το Ολυμπιακό Στάδιο, το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο και το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο είναι κάποια από τα έργα που παρουσιάζονται στην ταινία.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Βρετανικό Συμβούλιο, τη Βρετανική Πρεσβεία, και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: prasinizo