To ηλιακό μαγείρεμα είναι ένας οικολογικός και οικονομικός τρόπος για την προετοιμασία του φαγητού, όπου ήλιος είναι άφθονος, ιδίως όταν οι άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και μπορεί να στερούνται την πρόσβαση σε μια κουζίνα. Με αυτό κατά νου, η εταιρεία Sun Ovens International συνεργάζεται με έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για να φέρει «ηλιακή ανακούφιση» στους εκατοντάδες χιλιάδες που εξακολουθούν να ζουν σε σκηνές μετά τον σεισμό στην Αϊτή .

Συνεργαζόμενη με την ανθρωπιστική οργάνωση Friends of Haiti Organization (Foho), η Sun Ovens International εκπαίδευσε 135 άτομα και τους προμήθευσε και από ένα ηλιακό φούρνο. Δεδομένου ότι η ηλεκτρική ενέργεια εξακολουθεί να σπανίζει στο νησί, πολλοί κάτοικοι μαγειρεύουν με ξύλα ή κάρβουνα, το οποίο συμβάλλει στην αποψίλωση των δασών. Με την εκπαίδευση να μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας τη δύναμη του ήλιου, οι κάτοικοι μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και πόρους, αλλά το κλειδί, φυσικά, είναι η εκπαίδευση.

Η οκτάωρη εκπαίδευση, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια δύο ημερών, ήταν το πρώτο βήμα για όσους ενδιαφέρονταν να πάρουν τον ηλιακό φούρνο για τις οικογένειές τους.

πηγή: ecofinder.gr