Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο με ποικίλες δραστηριότητες ξεκινά αύριο για όλους εσάς που θέλετε να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο αντίτιμο.

Μια συναυλία με τον Μιχάλη Δέλτα, μια προβολή ντοκιμαντέρ για μαθητές, μια θεατρική παράσταση και ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο κέντημα, στις εκδηλώσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Συναυλία του Μιχάλη Δέλτα

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 21.00 ο Μιχάλης Δέλτα επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ και σας παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ, Elation, ένα κομψοτέχνημα σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής με νέες συνεργασίες που συνδέουν την Ελλάδα με το Βερολίνο και την Πολωνία.

Μαζί του θα είναι μια ομάδα σημαντικών μουσικών, που με τα δυνατά ηχοχρώματα και τα ρυθμικά μοτίβα τους, θα μας ταξιδέψουν στον ορχηστρικό πίνακα του Elation, όπου το αστικό τοπίο συνομιλεί με τη φύση και η ανθρώπινη ύπαρξη συναντιέται με το απόκοσμο.

Electronica, ambient και techno μουσικoί καμβάδες μαζί με αλλοιωμένους ήχους κλασικού πιάνου, cello τενούτες και ουράνια φωνητικά είναι ο σημερινός δυνατός αλλά και ταυτόχρονα ευαίσθητος ήχος του Μιχάλη Δέλτα.

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» από τη θεατρική ομάδα του δήμου Αγίου Δημητρίου

Η θεατρική ομάδα του δήμου Αγίου Δημητρίου παρουσιάζει μία διασκευή του έργου του Ουίλλιαμ Σάιξπηρ «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή, το βράδυ του Σαββάτου (16/11) και της Κυριακής (17/11) στις 20.30 στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγ. Δημητρίου 55).

Ο Σαίξπηρ, όταν έγραψε το 1595 το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», τοποθέτησε τη δράση του στην Αθήνα και σε κάποιο δάσος έξω απ’ την πόλη. Σίγουρα είχε στο νου του μια μυθική εκδοχή της πόλης μας και μια εντελώς παραμυθένια εκδοχή της επαρχίας της.

Στόχος του ήταν να φτιάξει το σκηνικό μέσα στο οποίο θα τοποθετούσε μπερδεμένες ερωτοτροπίες, πάθη, απιστίες και μεθύσια. Αν, όμως, είχε γράψει το έργο του τον αιώνα που μας πέρασε (ή και σήμερα), το ιδανικό σκηνικό θα ήταν η Αθήνα των 80s και η επαρχία της, που έσφυζε από καψούρα, γλέντι και μουσικές που εκτονώνουν κάθε λογής αισθήματα.

Γι’ αυτό και η θεατρική ομάδα του δήμου κράτησε το Όνειρο, ολόιδιο σε χαρακτήρες και πλοκή, αλλά πείραξε λίγο το «φόντο» του.

Τα μάγια μπορεί να είναι βλέμματα, μπορεί να είναι αλκοόλ, μπορεί να είναι κι ο ίδιος ο έρωτας, που πότε κεραυνοβολεί και πότε εγκαταλείπει, σε ένα αέναο παιχνίδι που όλοι βγαίνουν –πάντα και διαχρονικά– ταυτόχρονα και νικητές και χαμένοι.

Φεστιβάλ- έκθεση «Το Κέντημα» στην Τεχνόπολη

Το εργοστάσιο Κλωστές Πεταλούδας διοργανώνει από 15 έως και 17 Νοεμβρίου 2019 Φεστιβάλ- έκθεση με τίτλο «Το Κέντημα» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι (Αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού).

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η δημοσιοποίηση, ανάδειξη και διατήρηση της παράδοσης στην σύγχρονη κοινωνία, η μετάδοση της στις νεότερες γενιές διατηρώντας τις αξίες και την κουλτούρα μας.

Στο φεστιβάλ- έκθεση θα παρουσιαστούν 300 κεντήματα με διαφορετικά μοτίβα απ’ όλη την Ελλάδα, τα οποία έχουν επιρροές τόσο από την παράδοση και την ιστορία, όσο και από την σύγχρονη ζωή.

Προβολή ντοκιμαντέρ για μαθητές στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Έξι ταλαντούχοι μαθητές από την Ινδονησία, τη Χαβάη, την Ινδία και το Μεξικό προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε καυτά περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου τους μέσα από πρωτότυπες εφευρέσεις και πειράματα εμπνευσμένα από την καθημερινή τους ζωή.

Αποφασισμένοι να φέρουν την αλλαγή, οι έξι μαθητές ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για την επιστημονική έκθεση ISEF (International Science and Engineering Fair), ελπίζοντας σε ένα βραβείο αλλά και σε μια λύση για τη γενιά που θα κληρονομήσει τον πλανήτη.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους από το Utech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 12.00 και προβάλλεται με αφορμή την Διεθνή Εβδομάδα Εκπαίδευσης (International Education Week), ενώ απευθύνεται σε μαθητές/ τριες γυμνασίου και λυκείου.