Η ταινία με τη ζωή του γνωστού καθηγητή Άλαν Τούρινγκ, ένα ισραηλινό θρίλερ και μπόλικα ντοκιμαντέρ, σινεφίλ παραγωγές και ελληνικά ντοκιμαντέρ, συνθέτουν την κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Το Παιχνίδι της Μίμησης»

Αγγλοαμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μόρτεν Τίλντουμ με τους: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Μάθιου Γκουντ, Τσαρλς Ντανς, Μαρκ Στρονγκ

Με την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο καθηγητής μαθηματικών Άλαν Τούρινγκ γίνεται μέλος μιας ομάδας Βρετανών επιστημόνων οι οποίοι προσπαθούν με άκρα μυστικότητα να σπάσουν το γερμανικό κώδικα επικοινωνιών. Αλαζόνας, εσωστρεφής κι εμμονοληπτικός, ο Τούρινγκ θέλει να δουλέψει με το δικό του τρόπο και όταν ο Τσόρτσιλ τον θέτει επικεφαλής της ομάδας, οι υπόλοιποι συνεργάζονται μαζί του απρόθυμα. Πιεσμένος από παντού, πρέπει να δείξει γρήγορα αποτελέσματα, τα οποία μοιάζουν να αργούν απελπιστικά…

«Ο Κύριος Τέρνερ»

Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Μάικ Λι με τους: Τίμοθι Σπολ, Ντόροθι Άτκινσον, Μάριον Μπέιλι, Πολ Τζέσον

Η ζωή του βρετανού εκκεντρικού ζωγράφου Γουίλιαμ Τέρνερ από το 1828, όταν είχε πλέον καταξιωθεί ως σπουδαίος εικαστικός, μέχρι το θάνατό του το 1851.

«Big Bad Wolves: Στο Στόμα των Λύκων»

Ισραηλινή ταινία, σκηνοθεσία Άαρον Κεσάλες, Ναβότ Παπουσάντο με τους: Λίορ Ασκενάζι, Τζαχί Γκραντ, Ρότεμ Κέιναν

Μια σειρά από αποτρόπαιους φόνους οδηγεί σε ανάκριση έναν φιλήσυχο καθηγητή ως βασικό ύποπτο. Χωρίς επιβαρυντικά στοιχεία, αφήνεται τελικά ελεύθερος, αλλά τόσο ένας αστυνομικός όσο και ο πατέρας ενός θύματος είναι πεπεισμένοι πως εκείνος είναι ο δράστης. Παράλληλα είναι αποφασισμένοι να κάνουν κάτι γι’ αυτό…

«Jack»

Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Έντουαρντ Μπέργκερ με τους: Ίβο Πιέτζκερ, Γκέοργκ Αρμς, Λουίζ Χέιερ

Αδυνατώντας να μεγαλώσει τα δύο ανήλικα αγόρια της σωστά, η ανύπαντρη μητέρα Σάνα αναγκάζεται να παραδώσει το μεγαλύτερο, τον δεκάχρονο Τζακ, στα χέρια της Πρόνοιας. Έπειτα από ένα απρόσμενα βίαιο συμβάν όμως, εκείνος θα φύγει από το οικοτροφείο στο οποίο ζει και θα ξεκινήσει με τον εξάχρονο αδερφό του Μάνουελ την περιπετειώδη αναζήτηση της μητέρας τους, η οποία λείπει από το σπίτι.

«Περιπέτεια στο Αιγαίο»

Ελληνοφινλανδική ταινία, σκηνοθεσία Τάαβι Βάρτια με τους: Ορφέα Αυγουστίδη, Νουούτι Κόντινεν, Βέικα Βαϊνίκα, Ιφιγένεια Τζόλα

Ο νεαρός Φινλανδός Τόνι έχει έρθει οικογενειακώς στην Κω για καλοκαιρινές διακοπές. Εκεί θα γνωρίσει τη συνομήλική του Ανδριάνα, η οποία θα πέσει θύμα απαγωγής από σπείρα αρχαιοκάπηλων. Γνωρίζοντας ότι και η αστυνομία είναι στο κόλπο, ο Τόνι και τα δύο μικρότερα αδέρφια του θα ξεκινήσουν μόνοι τους μια ριψοκίνδυνη απόπειρα απελευθέρωσής της.

«Οικογενειακή Υπόθεση»

Ελληνικό ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία Αγγελική Αριστομενοπούλου

Ο λαουτιέρης Γιώργης Ξυλούρης, γιος του φημισμένου λυράρη Ψαραντώνη, κρατά ζωντανή τη μουσική οικογενειακή παράδοση, την οποία συνεχίζουν τώρα τα τρία παιδιά του, τα οποία ζουν μεταξύ Κρήτης και Αυστραλίας.

«Non Omnis Moriar»

Ελληνικό ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία Θεοδοσία Γραμματικού

Το χρονικό της μεγάλης απεργίας στην Ελληνική Χαλυβουργία, η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2011 και διήρκεσε εννιά ολόκληρους μήνες.

«Anaparastasis: Η Ζωή και το Έργο του Γιάννη Χρήστου (1926 – 1970)»

Ελληνικό ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία Κωστής Ζουλιάτης

Βιογραφικό χρονικό του πρωτοποριακού κι εν πολλοίς άγνωστου συνθέτη Γιάννη Χρήστου, μιας μουσικής ιδιοφυΐας που έφυγε από τη ζωή μόλις στα 44 του χρόνια.