Περιπέτεια, δράμα, επιλογές σινεφίλ. Η κινηματογραφική εβδομάδα φέρνει ταινίες κάθε είδους. Πέρα από τα αμερικανικά φιλμ, έρχονται διεθνείς παραγωγές, καθώς και ελληνικές ταινίες, με το «Μπιγκ Χιτ» να ξεχωρίζει.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους:

«Ο Όλυμπος Έπεσε»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άντουαν Φούκουα με τους: Τζέραλντ Μπάτλερ, Άαρον Έκχαρτ, Μόργκαν Φρίμαν, Άντζελα Μπάσετ

Όταν ο Λευκός Οίκος δέχεται επίθεση, ο μυστικός πράκτορας Μάικ Μπάνινγκ είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον οποίο κρατούν όμηρο Κορεάτες τρομοκράτες.

«Μαθήματα Ζωής»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τόνι Κέι με τους: Έντριεν Μπρόντι, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Τζέιμς Κάαν, Σάμι Γκέιλ

Ο Χένρι Μπαρθς, αναπληρωτής καθηγητής σε ένα σχολείο της Νέας Υόρκης, προσπαθεί να εμπνεύσει τους απαθείς μαθητές του, ενώ παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και τους προσωπικούς του δαίμονες.

«Passion»

Γερμανογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα με τους: Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Νούμι Ραπάσε, Πολ Άντερσον

Όταν η φιλόδοξη προϊσταμένη μιας διαφημιστικής εταιρείας οικειοποιείται μια πρωτοποριακή ιδέα της ταλαντούχας υφιστάμενης της, η ξέφρενη αντιπαλότητά των δύο γυναικών θα τις οδηγήσει σε απρόβλεπτα, φονικά αποτελέσματα.

«Δεν Κρατιέμαι»

Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ με τους: Παθ Βέγκα, Χαβιέ Καμάρα, Κάρλος Αρέτσες, Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ

Ένα τεχνικό πρόβλημα θα κάνει άνω κάτω μια υπερατλαντική πτήση. Την ίδια στιγμή που οι πάντες κοιμούνται στην οικονομική θέση ναρκωμένοι από το προσωπικό, τα πράγματα στην business class βρίσκονται εκτός ελέγχου. Δυο πιλότοι και οι λιγοστοί επιβάτες που μένουν ξύπνιοι προσπαθούν πανικοβλημένοι να επικοινωνήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ οι φροντιστές αποφορτίζουν το τεταμένο κλίμα με μια χορευτική διασκευή του «I’m so excited» των Pointer Sisters.

«Ο Ρόμπερτ Μίτσαμ Είναι Νεκρός»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ολιβιέ Μπαμπινέ, Φρεντ Κιν με τους: Ολιβιέ Γκουρμέ, Πάμπλο Νικομήδης, Μπάκαρι Σανγκαρέ

Ο επίδοξος ατζέντης και σεναριογράφος Αρσέν επενδύει όλες του τις ελπίδες για μια επαγγελματική επιτυχία σε έναν τριτοκλασάτο νεαρό ηθοποιό με το ψευδώνυμο Φράνκι Πάστορ. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα μακρύ ταξίδι στον ευρωπαϊκό Βορρά, φτάνοντας μέχρι τον Αρκτικό Κύκλο, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τον θρυλικό σκηνοθέτη του Χόλιγουντ Τζορτζ Σάρινεφ και να αλλάξουν μια και καλή την τύχη τους.

«Μπιγκ Χιτ»

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Κάρολος Ζωναράς με τους: Μελέτη Γεωργιάδη, Κάτια Ο’ Γουάλις, Γρηγόρη Γαλάτη

Στην προσπάθειά του να εξιχνιάσει τα αίτια της ύποπτης αυτοκτονίας ενός συναδέλφου του, ο υπαστυνόμος Κορμάς θα έρθει αντιμέτωπος με έναν επικίνδυνο γκάνγκστερ και μια υπόθεση διαφθοράς, που φτάνει πολύ βαθύτερα απ’ όσο φανταζόταν.

yIROiddVEhM

«Σκηνοθετώντας την Κόλαση»

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Χρήστος Χουλιάρας

Βιογραφικό ντοκιμαντέρ για τον οργισμένο Βαλκάνιο της ελληνικής κινηματογραφίας Νίκο Νικολαΐδη, με συνεντεύξεις των Τάκη Σπυριδάκη, Τάκη Μόσχου, Κωνσταντίνου Τζούμα, Γιάννη Αγγελάκα, Όλιας Λαζαρίδου, Βαλέριας Χριστοδουλίδου και ακόμη πολλών συνεργατών του.

«Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης»

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Στέλιος Κούλογλου

Οι μαθητές ενός λυκείου του Διστόμου παρακολουθούν ένα ντοκιμαντέρ για τις σφαγές των γερμανικών δυνάμεων κατοχής επί ελληνικού εδάφους και σχολιάζουν την εκλογική άνοδο της Χρυσής Αυγής στην περιοχή τους και σε ολόκληρη τη χώρα.