Μια ακόμη ταινία με πολλές υποψηφιότητες για Όσκαρ, το «Οδηγός Αισιοδοξίας», κάνει πρεμιέρα απόψε στις ελληνικές αίθουσες. Μαζί, η επίσης υποψήφια για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, «No» σκηνοθετημένη από τον Πάμπλο Λαρέν.

Την εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα συμπληρώνουν το μεξικανικό φιλμ «Μετά τη Λουτσία», το «Jack Reacher» και η κωμωδία «Αγάπησα Ένα Ζόμπι».

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους:

«Οδηγός Αισιοδοξίας»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ με τους: Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζένιφερ Λόρενς, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζάκι Γουίβερ

Ύστερα από τέσσερα χρόνια στο ψυχιατρείο, ο Πατ επιστρέφει στο σπίτι των γονιών του και προσπαθεί αφενός να προσαρμοστεί στην καινούργια του ζωή και αφετέρου να έρθει σε επαφή με την πρώην γυναίκα του, την οποία δεν μπορεί –βάσει δικαστικής απόφασης– να πλησιάσει. Η γνωριμία του με τη νεαρή, γοητευτική αλλά και προβληματική Τίφανι θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

«No»

Χιλιανή ταινία, σκηνοθεσία Πάμπλο Λαρέν με τους: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Αλφρέντο Κάστρο, Αντόνια Ζέγκερς

Όταν το 1988 ο δικτάτορας της Χιλής Πινοσέτ προκηρύσσει δημοψήφισμα για την παραμονή του στην εξουσία, η αντιπολίτευση προσλαμβάνει έναν ανερχόμενο διαφημιστή για να εκπονήσει την προεκλογική της καμπάνια.

«Μετά τη Λουτσία»

Μεξικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Μισέλ Φράνκο με τους: Τέσα Ία, Γκονζάλο Βέγκα Τζούνιορ, Ταμάρα Γιάζμπεκ

Μετά το θάνατο της συζύγου του, ο Ρομπέρτο και η έφηβη κόρη του Αλεχάντρα μετακομίζουν στην Πόλη του Μεξικού. Εκείνος ανοίγει ένα εστιατόριο κι εκείνη γνωρίζει νέους φίλους στο σχολείο. Προσπαθούν σιωπηλά να αφήσουν πίσω το παρελθόν τους, αλλά η καινούργια πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για να τους το επιτρέψει.

«Jack Reacher»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κρίστοφερ ΜακΚουόρι με τους: Τομ Κρουζ, Ρόζαμουντ Πάικ, Βέρνερ Χέρτζογκ, Ρόμπερτ Ντιβάλ

Ο αντισυμβατικός στρατονόμος Τζακ Ρίτσερ καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση ενός ελεύθερου σκοπευτή ο οποίος δολοφόνησε πέντε τυχαία άτομα και τώρα βρίσκεται σε κώμα. Παρά τις αντίθετες ενδείξεις, ο Ρίτσερ υποπτεύεται πως η υπόθεση είναι πολύ πιο περίπλοκη απ’ όσο δείχνει, αλλά μόνο μια όμορφη δικηγόρος μοιάζει να τον πιστεύει.

«Αγάπησα Ένα Ζόμπι»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζόναθαν Λεβάιν με τους: Νίκολας Χουλτ, Τερέζα Πάλμερ, Τζον Μάλκοβιτς, Ρομπ Κόρντρι

Ύστερα από μια θανατηφόρα επιδημία οι άνθρωποι έχουν μετατραπεί σε πεινασμένα ζόμπι χωρίς αναμνήσεις και συναισθήματα, ενώ οι λίγοι επιζώντες έχουν καταφύγει σε οχυρωμένες περιοχές αμυνόμενοι. Όμως ο Αρ, ένας προ καιρού νεκρός νεαρός, νιώθει κάτι πρωτόγνωρο όταν συναντά την Τζούλι, μια όμορφη ζωντανή ξανθιά, την οποία προσπαθεί να προστατέψει από τις απειλητικές διαθέσεις των απέθαντων φίλων του.