Ο κορυφαίος σκηνοθέτης Μάικλ Χάνεκε, απέσπασε μια ακόμη διάκριση στο τελευταίο φεστιβάλ των Κανών, καθώς η ταινία του «Αγάπη» έλαβε Χρυσό Φοίνικα. Δεν είναι πλέον λίγοι αυτοί που αποδίδουν στο δημιουργό τον τίτλο του κορυφαίου τη στιγμή αυτή ευρωπαίου σκηνοθέτη.

Αναγνωρίζοντας την προσφορά του στον κινηματογράφο, το Gazarte Cinema τιμά τον Χάνεκε, διοργανώνοντας ειδικές προβολές τριών από τις σημαντικότερες ταινίες της φιλμογραφίας του.

Πρόκειται για τη βραβευμένη με Φοίνικα «Λευκή Κορδέλα» καθώς και τις δύο εκδόσεις του «Funny Games». Οι προβολές ξεκίνησαν χθες και μέχρι τις 27 Ιουνίου θα παίζεται η «Λευκή Κορδέλα», ενώ από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου θα προβάλλονται τα «Funny Games».

Αναλυτικά το πρόγραμμα και η υπόθεση των ταινιών:

21/6-27/6: «Η Λευκή Κορδέλα», θα προβάλλεται καθημερινά στις 21:30

H ταινία που τιμήθηκε με το Χρυσό Φοίνικα, το βραβείο FIPRESCI και το Οικουμενικό Βραβείο στο 62ο Φεστιβάλ Καννών, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και χαρακτηρίστηκε ως μια από τις σημαντικότερες ταινίες των τελευταίων ετών.

Ο πολυβραβευμένος Μίκαελ Χάνεκε μεταφέρει το θεατή σε ένα προτεσταντικό χωριό της βόρειας Γερμανίας, τις παραμονές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

8/6-4/7: «Funny Games (1997)» και «Funny Games U.S. (2007)»

Το «Funny Games U.S. (2007)» θα προβάλλεται καθημερινά στις 21:00

Το «Παράξενα Παιχνίδια – Funny Games (1997)» θα προβάλλεται καθημερινά στις 23:00

Το πολυβραβευμένο «ενοχλητικό» αριστούργημα του Μίκαελ Χάνεκε, που προκάλεσε αίσθηση με τη σοκαριστική του προσέγγιση στο φαινόμενο της βίας, θα προβάλλεται καθημερινά και στις δύο εκδόσεις του, αυστριακή και αμερικανική.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χάνεκε είναι ο δεύτερος σκηνοθέτης στην ιστορία που αποφάσισε να κάνει ριμέικ την ίδια του την ταινία. Ο πρώτος ήταν ο Χίτσκοκ με το «Ο Άνθρωπος που Ήξερε Πολλά». Οι δύο ταινίες θα παίζονται με κοινό εισιτήριο.