Δεν είναι σπάνιο, μια ταινία η οποία αγαπήθηκε από το κοινό στο παρελθόν να γίνει σειρά. Αυτό έγινε και με την ταινία «Let The Right One In» του 2008 που είχε κυκλοφορήσει και βιβλίο το 2004. Η επιτυχία της ιστορίας ήταν μεγάλη, τουλάχιστον σε ότι αφορούσε το βιβλίο και την ταινία η οποία λίγα χρόνια αργότερα έγινε και remake.

Η υπόθεση ακολουθεί τον Μαρκ και τη 12χρονη κόρη του, η οποία μόλις έγινε 2 ετών, μετατράπηκε σε βρικόλακα. Στόχος του είναι να την προστατέψει αλλά και να βρει αν μπορέσει και υπάρχει, την θεραπεία.

Το πρώτο από τα δέκα επεισόδια έπαιξε στο δίκτυο showtime στις 7 Οκτωβρίου. Αργήσαμε λίγο να το δούμε ίσως αλλά το είδαμε και θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας.

Ακολουθούν spoilers

Η σειρά όπως και η ταινία αλλά και το βιβλίο αφορούν ένα κορίτσι 12 ετών και τον μπαμπά της. Το κορίτσι είναι 12 ετών τα τελευταία 10 χρόνια. Ο μπαμπάς προσπαθεί να προστατεύσει το κορίτσι που έχει παγιδευτεί στο σώμα 12 κοριτσιού για πάντα. Ως γνωστό τα βαμπίρ δεν μεγαλώνουν. Σε οποία ηλικία αλλάξουν σε αυτή παραμένει το σώμα τους για πάντα. Έτσι είναι δύσκολο να παραμείνουν σε ένα μέρος για πολύ καιρό. Το κορίτσι πέρα από το γεγονός ότι πρέπει να τρέφεται με αίμα δεν έχει και καμία ανάπτυξη .

Οι δυο τους προσπαθούν να μένουν στις σκιές χωρίς φίλους, χωρίς σχολείο, χωρίς κοινωνικό κύκλο. Η μικρή μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα μόνο τη νύχτα . Το φως του ηλίου καίει τους βρικόλακες.

Μετακομίζοντας ξανά στην πόλη οι δυο τους προσπαθούν να κάνουν για άλλη μια φορά νέα αρχή. Ο μπαμπάς αναλαμβάνει να βρίσκει αίμα να ταΐζει την κόρη του και παράλληλα έχει ένα δικό τους κρυφό σκοπό. Να βρει τον βρικόλακα που άλλαξε την κόρη του και ίσως αυτό τον οδηγήσει σε μια θεραπεία. Παράλληλα όμως κρύβει αυτή την έρευνα από την μικρή, η οποία έχει περάσει μια κόλαση τα τελευταία δέκα χρόνια και αρχίζει να γίνεται ατίθαση και να βγαίνει εκτός των ορίων που έχουν θέσει σαν οικογένεια .

Όσο αυτή η ιστορία τρέχει, στο παρασκήνιο τρέχει άλλη μια παράλληλη ιστορία… ενός πατέρα που ψάχνει θεραπεία για τον γιο του ο οποίος είναι βαμπίρ δέκα χρόνια επίσης. Προς το τέλος του επεισοδίου βλέπουμε πως το κορίτσι και το αγόρι ήταν συμμαθητές. Βάση χρονικής περιόδου προφανώς άλλαξαν μαζί.

Αυτό που δεν έδειξε αλλά υπάρχει σαν υπόνοια στο μυαλό μας είναι το ερώτημα «Ήταν αυτό το αγόρι και συμμαθητής της μικρής το βαμπίρ που την άλλαξε ή και οι δυο ήταν θύματα κάποιου άλλου ;». Το ερώτημα αυτό μένει να απαντηθεί στα επόμενα επεισόδια.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Προσωπικά η ταινία μου άρεσε. Σε ότι αφορά το πρώτο επεισόδιο ως τώρα ακολουθεί την ιστορία πίστα. Είναι μια από τις αρκετά καλές ιστορίες με βαμπίρ αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι πως μια ιστορία που την λες σε μια ταινία διάρκειας 1,5 ώρας την μεταφέρεις σε σειρά χωρίς να κουράσεις τον θεατή. Άλλο ένα ερώτημα που μου έχει δημιουργηθεί είναι για όσους έχουν δει την ταινία θα έχουμε πράγματα να μας ξαφνιάζουν;

Στην χώρα μας η σειρά είναι διαθέσιμη με εβδομαδιαία επεισόδια στην COSMOTE TV.