Μία ανάσα απέμεινε από το σαββατοκύριακο και ήδη η διάθεση όλων μας έχει ανεβεί πολύ! Ακόμα περισσότερο αν υπάρχουν επιλογές για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη.

Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης, γνωστός από την Ανοιχτή Θάλασσα, συνεχίζει τις εμφανίσεις του σε μικρούς, ζεστούς χώρους, χωρίς μικρόφωνα μα με πολύ… ηλεκτρισμό και με διάθεση παρεΐστικη. Απόψε στις 23:00 στο Γιασεμί, Μνησικλέους 23, Πλάκα.

Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ διοργανώνει την αναδρομική έκθεση αφίσας Happy Rebirthday με θέμα τα ναρκωτικά και την απεξάρτηση.

Εκδήλωση με θέμα «Ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης – το Χθες και το Σήμερα» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Στην Εξορία» (α’ βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Δράμας – Σεπτέμβριος 2010). Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ: Το Νοέμβριο του 1942 η Τουρκία επιβάλλει έναν κεφαλικό φόρο (Βαρλίκι) σε βάρος του μη μουσουλμανικού πληθυσμού της. Όσοι δεν κατάφεραν να τον πληρώσουν οδηγήθηκαν στα εργατικά τάγματα στην ενδοχώρα της Τουρκίας (Ερζουρούμ). Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εμπειρία των ταγμάτων εργασίας βασισμένο στο ημερολόγιο που κρατούσε ο Ρωμιός Κ. Κιουρκτσόγλου καθ’όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Ερζουρούμ. (Σκηνοθεσία: Καλλιόπη Λεγάκη – Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου).