Οι τηλεοπτικές σειρές με πρωταγωνιστές διαβόητους εγκληματίες δεν είναι κάτι καινούριο. Αυτή τη φορά, θα μιλήσουμε για τη νέα μίνι σειρά του Netflix, Clark. Μπορεί να μην είναι πολυαναμενόμενος τίτλος, όμως είναι μια δυνατή πρόταση της πλατφόρμας.

Είδαμε λοιπόν τα 6 μονοώρα επεισόδια και είμαστε εδώ για να μοιραστούμε τις εντυπώσεις μας.

Υπόθεση

Εάν έχετε ακούσει για το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, ίσως να μην ξέρετε τη προέλευση του όρου. Ο ληστής τραπεζών Clark Olofsson δημιούργησε τον όρο, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως «σελέμπριτι γκάνγκστερ». Τα θύματά του αισθάνθηκαν συμπάθεια και δέθηκαν με τον δράστη. Η σουηδική σειρά Clark, περιγράφει τη ζωή του, απεικονίζοντας τις πολλές πτώσεις και ανόδους του.

Γενικές Εντυπώσεις

Αναμφίβολα αυτή είναι μια σοβαρή προσπάθεια απεικόνισης του εγκληματία. Το Clark έχει προσεγμένα παραγωγή και ύφος, παρουσιάζοντας μια ιστορία που θέλει να φτάσει στο πυρήνα του εγκληματία. Είναι ξεκάθαρο ήδη από το πρώτο επεισόδιο, ότι αυτή η σειρά θα παρουσιάσει ενδελεχώς την προσωπικότητα του γκάνγκστερ και θα πείσει το κοινό με την αύρα του. Το είδος της αύρας όπου θα συγκινηθείς μαζί του, ακόμα και στις πιο απελπιστικές καταστάσεις. Ο Bill Skarsgård υποδύεται τον Clark Olofsson, έναν απατεώνα, έτοιμο να αναστατώσει τον κόσμο.

Ο πλούτος της ιστορίας είναι εμφανής στη διάρκεια των επεισοδίων, με τα περισσότερα να ξεπερνάνε τα 60 λεπτά. Το Clark δεν κάνει παρακάμψεις στα 6 επεισόδιά του και παρουσιάζει εμπεριστατωμένα το κεντρικό πρωταγωνιστή. Από τις φυλακίσεις τους, στον ακτιβισμό του, έως τις ληστείες του και τις γυναίκες που κατέκτησε. Η σειρά δίνει μια σφαιρική προσέγγιση, εξηγώντας γιατί κέρδιζε το δημόσιο ενδιαφέρον.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Τελική Ετυμηγορία: Το Clark είναι μια ενδιαφέρουσα σειρά. Σίγουρα δεν είναι για binge-watch , αλλά αξίζει το χρόνο σας. Μέχρι να φτάσετε στο τέλος της, θα καταλάβετε γιατί αυτός ο άνθρωπος βρέθηκε σε τόσα πολλά πρωτοσέλιδα. Γιατί αναλύθηκε από εμπειρογνώμονες. Και γιατί προέκυψε ο όρος Σύνδρομο της Στοκχόλμης. Ίσως το Netflix να εστιάσει στις μίνι σειρές επειδή ξέρει να τις διαλέγει.