Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου, η καθηγήτρια χορού Χριστίνα Ρόκα διοργανώνει δια ζώσης και online το σεμινάριο χορού «Developpe Ballet Teacher’s Seminar-Allegro». Από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 των δύο ημερών του σεμιναρίου, η εισηγήτρια θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντας να κατανοήσουν τη σημασία του Allegro και την τεχνική ανάλυση του κάθε βήματος, τη σύνθεση ελεύθερων ασκήσεων για το επίπεδο του Intermediate Foundation & Intermediate Year 1 της Royal Academy of Dance & του Year 1 & Year 2 βάση του συστήματος της Ακαδημίας της Σκάλας του Μιλάνου, καθώς και την επιλογή σωστού ρυθμού και tempo για την ανάπτυξη της μουσικότητας και του ρυθμού.

Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε δασκάλους χορού και φοιτήτριες επαγγελματικών σχολών, όσο και σε δασκάλους χορού και μαθητές CBTS, DDI & DDE. Κατά την ολοκλήρωσή του οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι το σεμινάριο είναι κατάλληλο και για το CPD της Royal Academy of Dance (Independent CPD).

Ποια είναι η Χριστίνα Ρόκα

Απόφοιτη του ανωτέρου προγράμματος διδασκαλίας της Σκάλας του Μιλάνου, απ’ όπου αποφοίτησε με την τρίτη καλύτερη βαθμολογία, η Χριστίνα Ρόκα συνέχισε τις σπουδές της και στη Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου αποκτώντας πτυχίο BA (Hons) στην Τέχνη και τη Διδασκαλία του Κλασικού Μπαλέτου, όπου της απονεμήθηκε και το βραβείο «Καλύτερης Δασκάλας».

Ήδη από το 2004 δημιούργησε τη δική σχολή χορού «Roka Dance School» στη Νέα Ερυθραία, όπου διδάσκει και μεταλαμπαδεύει το πάθος και τις γνώσεις της τόσο για τον κλασικό, όσο και για το σύγχρονο χορό με κύριο γνώμονα την διδασκαλία και την αγάπη της για τα παιδιά, στη νέα γενιά. Μάλιστα, οι μαθήτριές της έχουν γίνει δεκτές στις επαγγελματικές σχολές της ΚΣΟΤ, Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Arizona School of Dance και σε διεθνώς αναγνωρισμένα καλοκαιρινά προγράμματα όπως των Royal Ballet School, Paris Opera, American Ballet Theater και Elmhurst School of Dance, Royal Dutch Ballet School.

Το πάθος της για το χορό αλλά και η δίψα για επιπλέον γνώση την έκαναν, επίσης, να μην εφησυχάσει παρά τις επιτυχίες της και να συνεχίσει την ενημέρωσή της για το αντικείμενο που λατρεύει, γι’ αυτό και μέχρι σήμερα συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια διδασκαλίας στην Όπερα του Παρισίου, στο Royal Ballet, Prix de Lausanne κα.

Το καινοτόμο σύστημα διδασκαλίας της Χριστίνας Ρόκα

Αυτό, ωστόσο, που κάνει τόσο τη Χριστίνα Ρόκα όσο και τη σχολή της μοναδική είναι το γεγονός ότι κατά την διδασκαλία της εφαρμόζει έναν καινοτόμο τρόπο διδασκαλίας, συνδυάζοντας αρμονικά και αποτελεσματικά το παγκόσμιο σύστημα της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου (Royal Academy of Dance) με εκείνο της Ακαδημίας Χορού της Σκάλας του Μιλάνου (Accademia Teatro alla Scalla, Scuola di Ballo).

Πρόκειται, μάλιστα, για τη μοναδική σχολή σε ολόκληρη την Ελλάδα όπου εφαρμόζονται αυτά τα δύο εξειδικευμένα συστήματα διδασκαλίας, κι αυτό γιατί, όπως είπαμε, η Χριστίνα Ρόκα είναι απόφοιτη και των δύο Ακαδημιών. Τέλος, η Χριστίνα Ρόκα είναι δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας κλασικού μπαλέτου Athens Children’s Ballet.

Το ακριβές πρόγραμμα του σεμιναρίου

Σάββατο 19.03 @11:00-15:00/ 11:00-13:00 Θεωρία/ 13:00-13:30 Διάλειμμα/ 13:30-15:00 Πρακτική Εξάσκηση

Κυριακή 20.03 @11:00-15:00/ 11:00-12:30 Παρακολούθηση Μαθήματος/ 12:30-13:00 Διάλειμμα/ 13:00-15:00 Πρακτική Εξάσκηση-Σύνθεση Ασκήσεων

Πληροφοριές

Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ

Πληροφορίες- Δηλώσεις συμμετοχής: 210 6209606, Ελ. Βενιζέλου 136, Νέα Ερυθραία

Fb page: Roka Dance School

Instagram: roka_dance_school

Youtube Channel: Roka Dance School