Ποιος δεν αγαπά έστω και λίγο την φαντασία; Ξεκινώντας από παιδιά ως και ενήλικες πάντα φανταζόμαστε, το μέλλον μας, την οικογένεια που θέλουμε να έχουμε, το σπίτι των ονείρων μας, τις τέλειες διακοπές και αλλά πολλά. Η φαντασία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και ευχάριστο επίσης.

Έτσι σαν λάτρης της φαντασίας και έχοντας δει πολλές σειρές με αυτό το θέμα θα σας προτείνω 10+1 σειρές που θα πρέπει να δείτε και να αφεθείτε να σας συνεπάρουν , ξεκινώντας από τις ολοκληρωμένες και καταλήγοντας στις μη ολοκληρωμένες ακόμα όπως αναφέρει το lordoftheseries.gr

Η αρίθμηση είναι τυχαία

1.The Grimm

Η σειρά έχει να κάνει με έναν κυνηγό στην ουσία τεράτων . Τα διάφορα τέρατα αυτά ζουν στον κανονικό κόσμο όμως η εμφάνιση τους είναι ανθρώπινη. Παίρνουν μορφή κάποιου τέρατος μόνο όταν εκείνα θελήσουν. Δεν είναι όλοι τους κακοί και αντίθετος είναι και πολλά που έχουν οικογένειες . Ο Γκριμ είναι κυνηγός άνθρωπος με την ιδιότητα να μπορεί να βλέπει και τις όψεις τους, εξοντώνει όσα είναι επικίνδυνα. Η σειρά αυτή είναι ολοκληρωμένη με έξι σεζόν και αρκετά καλή βαθμολογία

2. Once upon a time

Μια φορά και έναν καιρό ζούσε μια κοπέλα η χιονάτη και είχε μια κακιά μητριά …θυμάστε το παραμύθι? Αν ναι δείτε το τώρα και σε  σειρά , κάπως αλλαγμένο φυσικά και πολλούς περισσότερους χαρακτήρες , πολύ μαγεία ,αρκετό σασπένς . Δεν είναι κάτι που θα σας τρελάνει όμως σίγουρα έχει χαρακτήρες να σας κρατήσουν το ενδιαφέρον . Έχει ολοκληρωθεί σα σειρά με 7 σεζόν.

3.Game of thrones

Μάχες, ίντριγκες, έρωτες, στρατηγικές, προδοσίες, συμμαχίες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς θα τα βρεις σε αυτή την σειρά όλα. Νομίζω δεν χρειάζεται συστάσεις αυτή η σειρά. Έχει ολοκληρώθηκε μετά από 8 πολύ επιτυχημένες σεζόν.

4.Supernatural

Μια λίγο αμφιλεγόμενη σειρά που σίγουρα άφησε το στίγμα της. Η ιστορία της απλή Καθημερινή ….δυο αδέρφια vs ολοκλήρου του κόσμου. Κυνηγοί ξεκάθαρα στο επάγγελμα, προσπαθούν να κρατήσουν τον κόσμο ασφαλή από τέρατα και δαιμόνια. Κατά καιρούς τα καταφέρνουν και άλλοτε χάνονται στο σκοτάδι. Μετά από 15 σεζόν η σειρά ολοκληρώθηκε πρόσφατα αφήνοντας ένα κενό στην καρδιά των πιο φανατικών της.

5.Being humans

Τι μπορεί άραγε να πάει στραβά όταν ένας λυκάνθρωπος συγκατοικεί με ένα βρικόλακα και το σπίτι τους είναι υπό κατάληψη ήδη από ένα φάντασμα ? Πολλά είναι η απάντηση …. Μια πολύ ανάλαφρη σειρά με αρκετό Χιούμορ έξυπνες ατάκες και ευχάριστη πλοκή . Η σειρά αποτελείται από 4 σεζόν και έχει ολοκληρωθεί.

6.True blood και The Vampire diaries

Θα σας βάλω εδώ δυο σειρές φαντασίας αλλά επειδή έχουν και εφηβικό δράμα αποφάσισα να πιάνουν μια θέση . Και οι δυο σειρές αφορούν βρικόλακες ξεκάθαρο αυτό πιστεύω από τους τίτλους , δυο γυναίκες θνητές ανάμεσα σε δυο άντρες βρικόλακες . Η πλοκή τους πολύ καλή , η διαφορά τους πιστεύω είναι στην διαρκεία τους και στο τέλος της καθεμιάς.

Αφενός το true blood είναι λίγο πιο σκληροπυρηνικό και ανοίγεται σε πολλά θέματα αλλά πραγματικά έχασα λίγο την μπάλα με το τέλος του στον 7ο κύκλο και αφετέρου το Vampire diaries είχα πιο πολύ δέσιμο με τους χαρακτήρες γιατί ήταν πιο προσιτοί , καθημερινοί αν θέλετε και το τέλος της σειράς ήταν ίσως αυτό που έπρεπε να έχει για να σεβαστεί τις προηγούμενες σεζόν . Ολοκληρώθηκε στον 8ο κύκλο και αφού είχε πέσει πολύ σε νούμερα . Η αποχώρηση της πρωταγωνίστριας στον 6 κύκλο προφανώς τράβηξε το χαλί από τα πόδια πολλών θαυμαστών ωστόσο γύρισε στο φινάλε για να δώσει τέλος στον χαρακτήρα της.

Πάμε τώρα όμως να δούμε τις μη ολοκληρωμένες

1. The Witcher

Αυτό και αν έκανε θραύση με μια μόνο σεζόν. Ποιος δεν παραλήρησε στο άκουσμα πως το αγαπημένο video game έρχεται τώρα να ενσαρκωθεί και σε σειρά. Η σειρά λοιπόν για οποίους δεν το ξέρουν είναι βασισμένη σε Game που γενικά έχει έκανε πάταγο. Πρόκειται για έναν άντρα τον Geralt, καλά εκπαιδευμένο και φυσικά εμποτισμένο με μαγεία . Ταξιδεύει αρκετά έχοντας από μηδέν ως 1 φίλους 😂. Στο ταξίδι του αυτό θα μπλεχτεί σε πολλές περιπέτειες , μάχες αλλά και έρωτες. Ψάχνοντας τον σκοπό του θα ανακαλύψει πως πρέπει να προστατέψει ένα μικρό κορίτσι , φυσικά και το κορίτσι έχει υπερδυνάμεις. Η δεύτερη σεζόν θα είναι σύντομα διαθέσιμη ενώ το σενάριο για την 3η ξεκίνησε ήδη να γράφεται.

2.Carnival Row

Αχχχχ με μια σεζόν μας έχει αφήσει να περιμένουμε σχεδόν δυο χρόνια. Η αλήθεια είναι πως σε αυτή την παραγωγή όλα πήγαν στραβά . Τα γυρίσματα γίνονται σε πολλές χώρες και οι καραντίνες δεν την βοήθησαν , ούτε και απανωτά κρούσματα του συνεργείου τους βοήθησαν στο να τελειώσει γρήγορα η δεύτερη σεζόν . Με ανακοίνωση της παραγωγής μάθαμε πως πλέον τα γυρίσματα έγιναν και αναμένουμε να την δούμε μέσα στο 2022. Η σειρά λοιπόν πιάνει επίκαιρα θέματα όπως η φτώχεια , ο ταξικός ρατσισμός ,η μετανάστευση και τα τοποθετεί σε άλλη εποχή και με πολύ φαντασία . Υπάρχουν οι άνθρωποι και τα μαγικά πλάσματα που συνήθως έχουν μιξ μορφή ανθρώπου και ζώου . Υπάρχει πόλεμος παντού ανάμεσα στα είδη και ένας ντέντεκτιβ αναλαμβάνει να εξιχνιάζει δολοφονίες σε μια πόλη όπου οι κάτοικοι μένουν ανακατεμένοι.

3.The Umbrella Academy

Ναι ναι ξέρω ακούγεται χαζό όμως δεν είναι η κλασική σειρά φαντασίας με ένα σενάριο σκοτεινό βαρύ και χαρακτήρες ατσαλάκωτους . Είναι μια σειρά με αρκετούς πρωταγωνιστές φοβερές ατάκες και πραγματικά ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες . Πρόκειται λοιπόν για μια τρελή οικογένεια γεμάτη με μαγκιές ικανότητες και ένα δεσποτικό πατέρα . Όταν εκείνος πεθάνει τότε τα αδέρφια θα μείνουν πίσω με αρκετά μυστικά θαμμένα και θα πρέπει να ανακαλύψουν μόνοι τους αλήθειες για το παρελθόν τους αλλά και το μέλλον τους. Έχουν βγει δυο σεζόν ενώ αναμένουμε νέα για την 3η.

4.Locke and key

Μια οικογένεια με 3 παιδιά μετακομίζουν σε ένα παλιό οικογενειακό αλλά παλιό σπίτι του μπαμπά τους μετά τον θάνατο του . Το σπίτι ονομάζεται key house και όπως λέει και η λέξη υπάρχουν παντού μαγικά κλειδιά που καλούν τα παιδιά να τα χρησιμοποιήσουν . Έχει ήδη βγει η δεύτερη σεζόν και αυτή την στιγμή βρίσκεται στο νούμερο 3 του ελληνικού top ten στο Netflix.

5.Raising Dion

Όταν οι σειρές έχουν παιδάκια σαν πρωταγωνιστή πραγματικά αξίζει να τους δίνουμε μια ευκαιρία και αυτό έκανα . Μπορώ να πω πως ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη γιατί το σενάριο ήταν αρκετά καλό , η σκηνοθεσία επίσης και γενικά δεν ,πορεία να προβλέψω την εξέλιξη της . Ένα παιδί χάνει τον μπαμπά του και ξαφνικά ξεκινά να έχει υπερφυσικές δυνάμεις . Ένα φαινόμενο σαν καταιγίδα δείχνει να τον ακολουθεί σε όλες του τις κινήσεις και η εξέλιξη θα σας ξαφνιάσει . Σύντομα αναμένουμε την δεύτερη σεζόν.