Μία και μοναδική βραδιά για ν’ αρχίσει η φθινοπωρινή σεζόν με τζαζ ατμόσφαιρα. Στο Gazarte στις 17 Οκτωβρίου οι Saxophone Summit με την μπάντα τους έρχονται να…. ζεστάνουν το αθηναϊκό κοινό.

Το σχήμα ξεκίνησε με τρεις τζαζίστες πολυβραβευμένους και φυσικά πολυακουσμένους, τους Michael Brecker (15 Γκράμμυ στο ενεργητικό του), Dave Liebman (τιμήθηκε ως Jazz Master από το National Endowment for the Arts) και Joe Lovano (ένα Grammy ενώ συνιστά αυθεντία στην τζαζ) που συναντήθηκαν και άρχισαν να συνεργάζονται στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Στόχος τους να πειραματιστούν με τις πιο απόκρυφες πλευρές της τζαζ, βασισμένοι στους μουσικούς δρόμους που είχε χαράξει ο θρυλικός John Coltrane λίγες δεκαετίες νωρίτερα.

Πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά το «Gathering of spirits» που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τον παγκόσμιο μουσικό Τύπο. Ο απροσδόκητος χαμός το 2007 του Brecker έφερε ένα κενό στην μπάντα που καλύφθηκε όπως φάνηκε επάξια από τον υιό Coltrane τον Ravi. Υπό αυτό το σχήμα προχώρησαν στον δεύτερο δίσκο τους το «Seraphic Light».

Η διεθνης κριτική συνέκλινε στο ότι o ήχος του «Seraphic Light» ήταν κάτι διαφορετικό, με τον Ravi να δίνει το προσωπικό του ιδιαίτερο στίγμα σε ένα συγκινητικό εγχείρημα που κάποιος θα μπορούσε να αποκαλέσει φόρο τιμής στον Michael Brecker, αλλά και τον John Coltrane. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο αποτέλεσε το «Message to Michael», μια σύνθεση του αδερφού του Michael, ενορχηστρωμένη από τον ίδιο.

Πηγή: tospirto.net