Αν αγαπάς τα ζόμπι και την έχασες, έχασες. Προλαβαίνεις όμως να τη δεις μέχρι να βγει ο δεύτερος κύκλος, καθώς βλέπεται μονορούφι.

Για το «Μαύρο καλοκαίρι» ο λόγος, τη σειρά του Απριλίου 2019 που βγήκε στο Netflix ως prequel του «Z Nation».

Άλλης μιας αχτύπητης ζόμπι σειράς δηλαδή που προσπάθησε να εξαργυρώσει την επιτυχία του «Walking Dead», ρίχνοντας το βάρος στην καταιγιστική δράση.

Πέντε σεζόν μετά, το «Z Nation» πήρε τέλος, οι δημιουργοί του όμως Καρλ Σέφερ και Τζον Χάιαμς δεν είχαν πει τον τελευταίο λόγο.

Απευθύνθηκαν στο Netflix και το «Black Summer» ήταν γεγονός, ένα spinoff που μας μεταφέρει στις αρχές της zombie apocalypse και μας υπενθυμίζει πώς έφτιαχναν άλλοτε τις ζόμπι ταινίες τους οι μεγάλοι μετρ του είδους.

Κεντρικά πρόσωπα είναι οι επιζώντες ενός «καταστροφικού συμβάντος» φυσικά, οι οποίοι προσπαθούν να μη φαγωθούν από τους νεκροζώντανους, τρώγονται όμως μεταξύ τους.

Πρωταγωνιστεί η Τζέιμι Κινγκ στον ρόλο μιας μητέρας που έχει χάσει την κόρη της και ξεκινά ένα οδυνηρό ταξίδι για να τη βρει, πλάι σε μια ομάδα που θα κληθεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

Αν τα ζόμπι είναι το στοιχείο σου, θα την αγαπήσεις σε όλα της. Είναι καμωμένη με τα «παλιά» υλικά του σασπένς, της ωμότητας και του φτηνού τρόμου, θυμίζοντας σε στιγμές τον μεγάλο Τζορτζ Ρομέρο και την εμβληματική «Νύχτα» του. Μόνο που τα ζόμπι του «Καλοκαιριού» είναι γρήγορα, αιμοβόρα, αδιανόητα σκληρά και με τεράστια όρεξη.

Η σειρά υπήρξε μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως και το Netflix έχει ήδη παραγγείλει τον δεύτερο κύκλο, με τα γυρίσματα να ξεκινούν κάποια στιγμή στο 2020 στον Καναδά. Πότε θα βγει, δεν είναι για την ώρα γνωστό…