Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι δύο δημοφιλείς λαϊκοί ερμηνευτές Γιώργος Νταλάρας και Γλυκερία στις παραστάσεις/αφιέρωμα για τον Απόστολο Καλδάρα, ξανασυναντιούνται επί σκηνής Κατράκειου Θεάτρου.

Το αφιέρωμα «Μικρά Ασία» και «Βυζαντινός Εσπερινός», τα δύο έργα του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη Απόστολου Καλδάρα, καθώς και μια επιλογή απ’ τα αθάνατα, λαϊκά τραγούδια του, θα παρουσιαστούν το Σάββατο 29 Ιουνίου στη Νίκαια και στη συνέχεια σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας.

Στην ουσία πρόκειται για συναυλίες – ταξίδια στη Μικρά Ασία σε μουσική Απόστολου Καλδάρα και στίχους Πυθαγόρα, ένα ολοκληρωμένο μουσικό έργο το οποίο μεταφέρει αριστουργηματικά, μνήμες, εικόνες και ήχους από τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, των αλησμόνητων πατρίδων, της προσφυγιάς, αλλά και τραγούδια λαϊκά του συνθέτη, βασισμένα στην παράδοση.

Συναυλίες περιπλανήσεις στο λαϊκό τραγούδι, στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων μέσα από τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και άλλων.