Έντονες και ιδιαιτέρως αρνητικές και απογοητευτικές είναι οι αντιδράσεις του κοινού για την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά ενός εκ των διασημότερων μιούζικαλ όλων των εποχών μετά την δημοσίευση του πρώτου τρέιλερ της ταινίας το βράδυ της Πέμπτης.

Με τα αποτελέσματα να μην είναι τα αναμενόμενα και να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες, το twitter πήρε φωτιά με τα σχόλια να κάνουν λόγο ακόμη και για «ταινία τρόμου».

Παρόλο που το live action remake του Cats αποτελείται από ένα αστεράτο καστ –ανάμεσα στους συμμετέχοντες οι Τζούντι Ντεντς, Ίαν ΜακΚέλεν, Τζένιφερ Χάντσον, Τείλορ Σουίφτ, Ίντρις Έλμπα– και φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του βραβευμένου με Όσκαρ για την ταινία «Ο λόγος του Βασιλιάς», Τομ Χούπερ, δεν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Αντιθέτως προκάλεσε την έντονη αντίδραση και την απογοήτευση του κοινού με την μεταμόρφωση των αγαπημένων και ταλαντούχων ηθοποιών σε υβρίδια ανθρώπου- γάτας.

Όπως αναφέρει ο Guardian, μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτήρισαν τα συγκεκριμένα πλάσματα ως «καταραμένα», «εφιαλτικά» και «ανατριχιαστικά». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κάποιοι παραπονέθηκαν για το μέγεθος των γατών, ότι ήταν δηλαδή πολύ μικρές ενώ αναμενόταν να έχουν το κανονικό μέγεθος γάτας.

Επιπλέον, αρκετοί επεσήμαναν και το γεγονός ότι οι ηθοποιοί- γάτες φαίνεται να φοράνε κάτι σαν «παλτό» από γούνα γάτας, ενώ τα υβριδικά αυτά πλάσματα παρουσιάζουν στοιχεία τόσο ζωικά, όσο και ανθρώπινα!

Τέλος, σε πολλούς δημιουργήθηκε το ερώτημα γιατί οι πρωταγωνιστές έχουν παραμορφωθεί με τέτοιον τρόπο μέσω CGI, αντί να φορέσουν απλά κοστούμια, όπως και το αρχικό μιούζικαλ του Άντριου Λόιντ Γουέμπερ του 1981.

Το Cats είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών, βασισμένο στην ποιητική συλλογή του T.S. Eliot, που αφηγείται την ιστορία των της φυλής Jellicle Cats. Το 2018, μάλιστα, έκλεισε 70 χρόνια!