Η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν την καλύτερη δικαιολογία για να… αμαρτήσετε γλυκά και να μην πείτε «όχι» σε δύο ή και περισσότερες μπάλες δροσιστικού, και ομολογουμένως απολαυστικού, παγωτού.
Τρεις στάσεις στο κέντρο της Αθήνας, λοιπόν, σας βάζουν σε πειρασμό, δελεάζοντας με τις λαχταριστές προτάσεις και τις πρωτότυπες γεύσεις τους, από τις οποίες δεν θα ξέρετε ποια να πρωτοεπιλέξετε.
Ice Roll
Η πρωτοτυπία του concept του IceRoll στο Μοναστηράκι (Αθηνάς 2), κάνει το γύρο της χώρας κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο κοινό. Φρέσκο γάλα, φρέσκα φρούτα και τα αγαπημένα σας υλικά τοποθετούνται σε μία παγωμένη πλάκα και μετατρέπονται σε λαχταριστό παγωτό σε ρολάκια, μπροστά στα μάτια. Μια καινοτόμα και ιδιαίτερη πρόταση παγωτού, που γίνεται ανάρπαστη όλες τις εποχές του χρόνου.
Le Greche
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία –ή και περισσότερες– μπάλα αυθεντικού ιταλικού gelato; Στο Le Greche στο Σύνταγμα (Μητροπόλεως 16) τα παγωτά συνδυάζουν την ιταλική τεχνογνωσία με τις αυθεντικές, ελληνικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους και συνδυάζονται ιδανικά με κορυφαία συστατικά από την Ιταλία. Από τις γεύσεις- συνώνυμο του Le Greche το φιστίκι, όπως ακριβώς το παρασκευάζου και στην Ιταλία.
Dickie Dee
Oι λάτρεις του παγωτού και των γλυκών έχουν βρει τον παράδεισό τους στην οδό Βουλής (νο 23) στο Σύνταγμα, όπου άνοιξε το λιλιπούτειο και προσεκτικά στημένο Dickie Dee. Στο ισόγειο ενός κτιρίου του 1920, σερβίρει χειροποίητο soft παγωτό σε διάφορες γεύσεις (ανθόγαλο, μαύρη vegan σοκολάτα, τριαντάφυλλο και φιστίκι), αλλά και συγκλονιστικά γλυκά που αξίζει να δοκιμάσετε.
Το καλύτερο; Μπορείτε να απολαύσετε το παγωτό σας μέσα σε φωλιά από μαλλί της γριάς! Θα βρείτε επίσης καλό καφέ, ωραία λεμονάδα, αλλά και κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες.