Ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στη γυναίκα, θα παρουσιάσουν σήμερα, η σοπράνο Μάρα Θρασυβουλίδου και ο μαέστρος -πιανίστας Γιώργος Νιάρχος, στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

«Άρωμα γυναίκας & παλιά Αθήνα», είναι ο τίτλος της παράστασης, σε ένα πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια των: Θ. Σακελλαρίδη, Ν. Χατζηαποστόλου, Κ. Γιαννίδη, Λόλας Βώττη, Σωτηρίας Ιατρίδου, Αττίκ, Borgmann, Γρ. Κωνσταντινίδη, Μ. Σουγιούλ, Μ. Χατζιδάκι, Piazzola, C. Gardel, N. Glanzberg / H. Contet.

«Το πρόγραμμα καλύπτει ένα μεγάλο μουσικό φάσμα, ώστε να ενδιαφέρει ένα ευρύτερο κοινό. Σε αυτή τη συναυλία ξεκινάμε από τις αρχές του 20ου αιώνα έως το 1960, για να δείξουμε τον τρόπο που ψυχαγωγούντο οι άνθρωποι στην Ελλάδα και αλλού», λέει χαρακτηριστικά, η Μάρα Θρασυβουλίδου στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. «Μέσα από αυτή τη συναυλία, κάνουμε μία διαδρομή στην πορεία της γυναίκας μέσα στον 20ο αιώνα, με το δικαίωμα της ψήφου, της γυναίκας «συζύγου», της γυναίκας «μητέρας», με τραγούδια που υμνούν την ίδια.»

Με τα τραγούδια της οπερέτας, του γραμμοφώνου, του ομιλούντος κινηματογράφου, το κοινό μεταφέρεται σε μία άλλη εποχή, ενώ η γνωστή σοπράνο συμπληρώνει: «Εμείς σε αυτές τις παραστάσεις κατορθώνουμε να σιγοτραγουδά ο κόσμος τα τραγούδια μαζί με μας, και να συμμετέχει πραγματικά σε αυτό το οποίο βλέπει. ‘Αλλωστε πρόκειται για μία μουσική παράσταση με κίνηση και σκηνοθετική επιμέλεια αλλά και ανάλογους χορούς. Εκτός δηλαδή από την πορεία του τραγουδιού δίνεται ένα χρώμα της εποχής εκείνης, με τα ανάλογα αξεσουάρ της εποχής αλλά και με φιλμάκια, που θα προβληθούν.»

Η αγάπη της ίδιας και του συζύγου της Γιώργου Νιάρχου για το μουσικό αυτό είδος μετρά πολλά χρόνια όπως η ίδια αποκαλύπτει, ενώ λέει με έμφαση: «Οι παλαιότεροι αγαπάνε αυτά τα τραγούδια και μπορούν να τα κρίνουν γιατί τα έχουν γνωρίσει, οι νέοι όμως για να τα καταλάβουν πρέπει να τους τα δώσεις όμορφα, έτσι όπως ήταν και όχι παραποιημένα. Γι΄αυτό πρέπει να ξέρεις να υπηρετείς σωστά αυτό το είδος.»

Στην παράσταση συμμετέχει ο βαρύτονος Ηλίας Τηλιακός, ενώ τη σκηνική επιμέλεια υπογράφει η Νανά Θρασυβουλίδου.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 21:30, ενώ όσοι βρεθούν στο χώρο του Ιανού, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσική της εποχής εκείνης και βίντεο που θα προβληθούν λίγη ώρα νωρίτερα, από το προσωπικό αρχείο της Μάρας Θρασυβουλίδου. Η είσοδος ανέρχεται στα 10Euro, με ελάχιστη κατανάλωση τα 6 ευρώ.