Θέλετε χαρά και αισιοδοξία; Θέλετε να μπείτε στον κόσμο της latin και της χαράς της μουσικής, χωρίς προκαταλήψεις; Έχετε χορέψει ξανά mambo και να νιώθετε οτι τα πόδια σας παίρνουν φωτιά;

Ελάτε στο Gazarte στις 9 και 10 Μαρτίου και αφήστε πίσω σας την κατήφεια γιατί έχουμε Απόκριες και έναν εκλεκτό καλεσμένο ειδικά για την περίσταση! Ο Tito Puente Jr. και η ορχήστρα του μας υπόσχονται να αλλάξουν για 2 βράδια τον τρόπο που σκεφτόμαστε και που χορεύουμε!

To μήλο πέφτει κάτω απ’τη μηλιά και η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ο Tito Puente Jr είναι ο γιος ενός θρύλου της latin που κουβαλάει τον πατέρα του μέσα του, και πέρα από την απίστευτη φυσική ομοιότητα, η ψυχική σύνδεσή τους είναι ακόμα πιο δυνατή.

Ο σπουδαίος Tito Puente βρίσκεται στην όψη, στην χαρά, στη μουσική του χαρισματικού γιου του και χωρίς αμφιβολία κάθε φορά που ο Tito Jr. ανεβαίνει στη σκηνή – βαδίζει στα βήματα του πατέρα του. Μόνο που στην περίπτωση αυτή τα βήματα είναι ..χορευτικά!

Όταν το Tito Jr. βρίσκεται στη σκηνή παίζει, τραγουδάει, χορεύει ασταμάτητα για να γιορτάσει τη ζωή, δίνεται με ορμή σ’αυτό που κάνει, ευαγγελίζεται την χαρά και την αισιοδοξία και φωτίζει όλο τον χώρο με το τόσο οικείο χαμόγελό του. Φαντάζεστε κάτι καλύτερο για αυτήν την εποχή;

Ο Tito Jr. είναι ακριβώς αυτό που μας χρειάζεται! Εξάλλου, όπως λέει κι ο ίδιος, «βρίσκεται σε μία παθιασμένη αποστολή!».

Ο νεαρότερος Puente είναι αποφασισμένος να διατηρήσει και να διαδώσει τον μουσικό μύθο που κληρονόμησε από τον πατέρα του. Αρνείται να επιτρέψει αυτός να γίνει μια μακρινή ανάμνηση. “Ήταν τόσο ζωντανός, σε συνέπαιρνε. Σίγουρα υπήρχε μαγεία στη μουσική που έφτιαχνε ο πατέρας μου.

Πώς αλλιώς αφού έκανε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να είναι ευτυχισμένοι. Όσοι δεν ξέρουν τίποτα απολύτως για την latin, γνωρίζουν όμως τον πατέρα μου και πάντα, μα πάντα χαμογελούν όταν λέει το όνομά του» λέει ο ίδιος. «Και αυτό είναι ένα σπάνιο δώρο που με εμπνέει και μου δίνει το κίνητρο να διαδίδω τη μουσική του σε όλο τον κόσμο!»

Ο Tito Jr. έχει βρει ενθουσιώδες κοινό που συμμερίζεται αυτό το πάθος του. Σε μία από τις συναυλίες του μάλιστα το πλήθος ήταν τόσο συνεπαρμένο από την μουσική και το ρυθμό που σχεδόν πίστεψε ότι το πνεύμα του πατέρα του είχε επιστρέψει μέσα από τον γιο του για να πάρει μέρος στην υψηλής ενέργειας γιορτή που ζούσαν εκείνη την μαγική βραδιά!

Ο Tito Puente, Jr. παίζει πλέον σε μεγάλες μουσικές σκηνές, σε μεγάλα και φημισμένα casinos, σε πολιτιστικούς χώρους και jazz φεστιβάλ παγκοσμίως. Πολλές φορές η ζήτηση των εισιτηρίων είναι τέτοια που τον κρατάει σε χώρους που σκόπευε να εμφανιστεί για λίγες μέρες, για πολλές εβδομάδες ακόμα.

Αν και δεν είναι jazz μουσικός, ο Tito Jr. έχει συμμετάσχει σε πολλά jazz festivals στις ΗΠΑ, ανάμεσά τους και στο New Haven Jazz Festival, στο Houston Jazz Festival, στο Harlem Jazz Festival και στο Atlanta Jazz Festival.

Αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή του σε φιλανθωπικού σκοπού events στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του για το ότι «όλοι στη ζωή πρέπει να δίνουμε κάτι πίσω από αυτά που κερδίζουμε στην κοινωνία και σε ομάδες που υποφέρουν».
Αυτός είναι ο νεότερος Tito Puente και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο ταλέντο του.

Όπου κι αν εμφανίζεται η μουσική του γίνεται αμέσως οικεία ενώ τα αφροκουβανέζικα beats δίνουν φωτιά στο κοινό, σπάνε τις διαφορές ανάμεσα στις κουλτούρες και στις διαφορετικές γενιές.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του album με τίτλο «Got Mambo?:» στο οποίο μιξάρει παλιά με νέα κομμάτια και δίνει την δική του δυναμική πρόταση τόσο στις κορυφαίες στιγμές της latin όσο και μεσω δικών του συνθέσεων που επανασυστήνουν το mambo στον 21ο αιώνα. Στην Αθήνα, στις 9 και 10 Μαρτίου ο Tito Puente Jr. και η μαγική ορχήστρα του έρχεται για να μας μεταδώσει το μήνυμα της χαράς, του αυθεντικού latin πάθους, της μουσικής ευφορίας.